Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

LAH PEČEK, Duška

Duška Lah Peček - Osebni arhiv, foto Franc Pepelnak Pep

Foto galerija

Rojena:
9. april 1946, Ljubljana
Kraji delovanja:
Leksikon:

Njen oče je bil geograf, profesor in politik dr. Avguštin Lah, mama Dušana pa je bila po poklicu predmetna učiteljica razrednega pouka in gospodinjstva.

Po končani srednji glasbeni šoli v Ljubljani je leta 1966 pričela s poučevanjem na OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani. Med letoma 1993 in 1997 je poučevala na Dobu pri Domžalah, po letu 1997 pa na Mirni na Dolenjskem, kamor jo je pripeljal mož Stane Peček, ki je s svojim kulturnim udejstvovanjem zaznamoval življenje v Mirnsko-Temeniški dolini. Poučevala je do upokojitve. Ob delu je zaključila Pedagoško akademijo v Ljubljani.

Bila je članica Slovenskega učiteljskega zbora Emil Adamič in pevka v različnih pevskih zborih. S pevskimi zbori je sodelovala na občinskih, regijskih in državnih revijah. Nastopali so v domačem okolju in v krajih od Zagorja, Kranja, Metlike, Novega mesta do Koroške, Štajerske ter čez mejo v Avstriji in Italiji.

Svoje zborovske sposobnosti predstavlja  v MePZ Društva upokojencev Šentrupert, kjer vsako leto  izvedejo samostojni koncert pevcev in pevk. Redno spremlja vsebino  vsakoletnih zborovskih seminarjev, s katerimi se izobražuje in pridobiva nove ideje za nastope. Udeležila se je različnih seminarjev preko Javnega sklada za kulturne dejavnosti. To jo je pripeljalo do zapisovanja literarnih prispevkov v okviru  natečajev JSKD, v drugih literarnih zbornikih in krajevnih glasilih. Pridobila si je tudi diplomo bioterapevta.

Osebni podatki: Duška Lah Peček, marec 2022

Avtor/-ica gesla: Patricija Tratar, Knjižnica Pavla Golie Trebnje
Datum prvega vnosa: 23. 6. 2022 | Zadnja sprememba: 23. 6. 2022
Patricija Tratar. LAH PEČEK, Duška. (1946-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 30. 11. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/lah-pecek-duska/
Prijavi napako