Ricerca avanzata
it
sl en it hu
Scrittura
100%
125%
150%
200%
Colori
Colori predefiniti
Contrasto elevato
Colori invertiti
Bianco e nero
Puntatore
Ripristina

Korošci

Il lessico biografico inclusivo online dei personaggi famosi della Carinzia include informazioni su personalità che sono nate in Carinzia, lì hanno vissuto e/o studiato, e soprattutto hanno segnato con la loro opera lo sviluppo della regione nella storia e nel presente. Indipendentemente dai confini storici della Carinzia, il lessico include personalità provenienti da un’area più ampia della regione e dai territori d’oltre confine abitati da sloveni.

Il sito web è gestito dalla Biblioteca centrale della Carinzia dr. Franc Sušnik a Ravne. Accogliamo suggerimenti per includere nuove personalità nel lessico. Inviali all’indirizzo e-mail korosci@knjiznica-ravne.si o tramite il modulo online.

Ultimi inserimenti

Data di inserimento: 21. 3. 2023

GOLC, Lidija

Lidija Golc je profesorica slovenščine, esejistka in slovenska pesnica, prejemnica nagrade RS za življenjsko delo na področju šolstva.
Data di inserimento: 20. 3. 2023

ČEBULJ, Klemen

Klemen Čebulj je član slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki je v letu 2019 osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Parizu.
Data di inserimento: 17. 3. 2023

MIRKAC, Lucija

Lucija Mirkac, po izobrazbi mag. prof. primerjalne književnosti in slovenskega jezika s književnostjo, pesnica, pisateljica, glasbenica
Data di inserimento: 14. 3. 2023

FAJMUT, Ožbalt

Zaposlen je bil v Slovenski vojski, dejaven je bil tudi na področjih lovstva in kinologije.
Mostra di più

Accadde oggi

FERK, Ivan

21. August 1903–23. March 1981
Odlikoval se je tudi z režiserskim delom z najmlajšimi (igra Rdeča kapica, skupaj z Leo Ferk, 1948) in z organizacijo odličnih nastopov za učitelje.
Tutte le persone in data odierna

Persone selezionate casualmente

Data di inserimento: 13. 1. 2020

ODER, Tjaša

22. June 1994
Bila je plavalka ravenskega plavalnega kluba Fužinar. Dosegla je veliko dobrih rezultatov.
Data di inserimento: 13. 1. 2020

GOLČER, Anton

Strokovno se je izpopolnjeval na področju molekularne biologije na Univerzi IOWA – ZDA (1971), kjer je prejemal štipendijo Fullbright-ovega sklada.
Data di inserimento: 13. 1. 2020

SIMONITI, Barbara

Prevedla je prek 30 knjig s področja družboslovja, mednarodnih odnosov in zgodovine, umetnostne zgodovine, kulturne dediščine in konservatorstva.
Data di inserimento: 13. 1. 2020

VAČUN KOLAR, Marija Irma

Njena bibliografije obsega številne članke in prispevke, ki jih je objavljala v revijah Otrok in knjiga, Humanist, Naši razgledi, Odsevanja, ...