Napredno iskanje
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

TWRDY, Viki

TWRDY Viki - Foto: arhiv Vikija Twrdyja

Foto galerija

Rojen:
1988, Jesenice
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Viki Twrdy se je po končani Osnovni šoli Toneta Čufarja Jesenice in Gimnaziji Jesenice odločil za študij prava. Diplomiral je na Evropski pravni fakulteti leta 2014 z delom Priznanje tuje sodne odločbe iz common law pravnega okolja v slovenskem pravnem redu na primeru prof. dr. Dolenca. Leta 2018 je na Evropski pravni fakulteti tudi magistriral z delom Problem izvršitve odločbe arbitražnega sodišča na primeru arbitraže med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško in si pridobil naziv magister prava. Pripravništvo je leta 2019 opravljal na Višjem sodišču v Ljubljani.

Svoje poklicno delovanje je posvetil novinarstvu. Z novinarskim delovanjem je začel že v dijaških časih, ko je sodeloval pri mladinskih oddajah na Radiu Triglav na Jesenicah. V študentskih časih je novinarsko delo opravljal tudi na Čarli TV. Redno se je kot novinar zaposlil na RTV Slovenija, najprej na radiu, ki ga je kmalu zamenjal za televizijo. Na televiziji je bil mlajši dežurni novinar, asistent in tajnik režije, novinar dnevno informativnih oddaj in tedenskih Posebna ponudba in Točka preloma. Veliko se ukvarja z raziskovalnim novinarstvom na področju gospodarstva (bančne luknje, DUTB, TEŠ 6) in je eden mlajših novinarjev na tem področju. Trenutno sicer dela kot turnusni urednik dnevno informativnih oddaj ter kot raziskovalni novinar na posebnih projektih podatkovno-raziskovalne skupine EkstraVisor. Skupina EkstraVisor je s svojim delovanjem začela leta 2016, ko se je lotila primerjave cen zdravil medicinskih pripomočkov v vseh 26-ih javnih slovenskih bolnišnicah. Na RTV Slovenija je tudi član Programskega sveta RTV Slovenija (mandat 2018-2022), član Sveta delavcev RTV Slovenija (mandat 2017-2021) ter član izvršnega odbora Sindikata novinarjev Televizije Slovenija.

Za svoje novinarsko delo je bil nagrajen s priznanjem Društva novinarjev Slovenije Watchdog za debitanta (2015) ter častnim priznanjem Boruta Meška za posebne dosežke pri raziskovanju korupcije z ekipo EkstraVisor (2019).

Likosar, M. Delo novinarja je zelo razgibano. Jeseniške novice, 2020, št. 12, str. 12.

Avtor/-ica gesla: Nina Jamar, Občinska knjižnica Jesenice
Datum prvega vnosa: 9. 9. 2020 | Zadnja sprememba: 18. 9. 2020
Prijavi napako