Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

TOMAŽIČ HRVATIN, Andreja

TOMAŽIČ HRVATIN  Andreja
Foto: Arhiv Andreje Tomažič Hrvatin

Foto galerija

Rojena:
18. november 1985, Postojna , Jugoslavija
Poklici in dejavnosti:
Občina:
Leksikon:

Prihaja iz Povžan pri Materiji (občina Hrpelje-Kozina). Glasbeno pot je začela z učenjem klavirja pri Nadji Oblak na Nižji glasbeni šoli Sežana. Po končani splošni gimnaziji je vpisala študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Kopru, kjer je leta 2009 z odliko diplomirala iz glasbene didaktike pri dr. Mirku Slosarju. Proučevala je ljudsko glasbo (petje, ples, instrumente in običaje, povezane z glasbo) iz Brkinov in okoliških krajev ter izdelala načrt za projektno delo na temo v 1. in 2. triletju osnovne šole. Med študijem je znanje iz strokovnih glasbenih predmetov izpopolnjevala na Umetniški gimnaziji Koper in različnih zborovskih seminarjih. Zaključila je nižjo in srednjo glasbeno šolo iz petja pri prof. Tanji Grlica na umetniški gimnaziji v Kopru. Trenutno zaključuje študij zborovskega dirigiranja in vokalne kompozicije na Glasbenem konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu. Od srednješolskih let vodi različne priložnostne otroške in mladinske pevske zbore. Leta 2004 je prevzela vodstvo domačega Moškega pevskega zbora Slavnik, s katerim ustvarja in sooblikuje različne prireditve v domači občini. Od januarja 2013 vodi mešani pevski zbor iz Sežane. V letu 2013 je postala umetniški vodja vokalne skupine Karina. Za vse tri sestave je večkrat napisala priredbe ljudskih in zabavnih pesmi ter lastne umetne skladbe. Od leta 2008 je članica Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, v katerem kot asistentka dirigenta Ambroža Čopija skrbi za vokalno nadgradnjo pevskega ansambla in posameznikov. Z zborom se redno predstavlja kot dirigentka na domačih in tujih koncertnih odrih. Poleg glasbe so ji ljube tudi druge umetnosti, kot sta fotografija in likovno ustvarjanje ter grafično oblikovanje. Večino časa posveča glasbi, med prostim časom pa tudi fotografiji, grafičnemu oblikovanju in slikanju.

  • Z APZ UP je na 5. tekmovanju primorskih pevskih zborov in malih skupin v Postojni novembra 2011 prejela zlato priznanje z odliko in posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne skladbe Daemon irrepit callidus skladatelja Györgya Orbána.
  • Za uspehe z APZ UP v letu 2011 ji je ZKO Koper podelila srebrno plaketo ZKD Koper, ki jo podeljuje društvom in posameznikom za izjemne dosežke v preteklem letu.

Ustni vir: Andreja Tomažič Hrvatin, 2014.

Avtor/-ica gesla: Patricija Dodič, Kosovelova knjižnica Sežana
Datum prvega vnosa: 15. 1. 2019 | Zadnja sprememba: 27. 5. 2020
Patricija Dodič. TOMAŽIČ HRVATIN, Andreja. (1985-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 12. 8. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/tomazic-hrvatin-andreja/
Prijavi napako