Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

STOJAK, Vlasta

STOJAK Vlasta
Foto: osebni arhiv

Foto galerija

Rojena:
10. maj 1967, Ptuj
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Vlasta Stojak (roj. Filipič) je na Ptuju obiskovala osnovni šoli Ljudski vrt in Olge Meglič ter Srednjo družboslovno šolo (današnja Gimnazija Ptuj). Študij je nadaljevala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, smer pedagogika in sociologija. Po opravljeni diplomi se je zaposlila na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ), Uradu za delo Ptuj, kjer je pričela z delom kot poklicna svetovalka mladim in v osnovnih šolah predavala o usmerjanju mladine na poklicno pot; nato je delala kot svetovalka na področju programov aktivne politike zaposlovanja. Bila je članica prve skupine svetovalcev na Ptuju, ki so pričeli izvajati programe aktivne politike zaposlovanja v našem okolju. Izvajala je programe izobraževanja in usposabljanja za brezposelne osebe in sodelovala v različnih razvojnih projektih, kot so krožno zaposlovanje, usposabljanje žensk v tradicionalno moških poklicih, odkrivanje poklicnega cilja, poti do dela in zaposlitve.

Sodelovala je pri ustanavljanju Območne službe Ptuj (za območje Ptuja in Ormoža), ki jo je med letoma 2002 in 2010 tudi vodila kot direktorica. V tem času so na Ptuju odprli Center informiranja in poklicnega svetovanja – Hišo informacij, pridobili dodatne prostore in boljše pogoje za delo v Uradu za delo v Ormožu in kasneje na Ptuju. Na povabilo vodstva ZRSZ je leta 2010 prevzela vodenje Območne službe Maribor, druge največje v Sloveniji, kjer je bila pobudnica ukrepov za mesto Maribor ter preselitev uradov za delo v Rušah in v Pesnici v nove prostore. Vzpostavila je aktivno neposredno čezmejno sodelovanje z avstrijskim zavodom za zaposlovanje v času odprtja trga dela. Od leta 2013 dalje je v ZRSZ vodila strateško sodelovanje z delodajalci in pripravo strategije sodelovanja s podjetji ter ponudbe storitev v pisarnah za delodajalce – vse na enem mestu, ki danes delujejo v vseh regijah po državi.

Pri svojem poklicnem delu je tesno sodelovala z občinami, gospodarstvom, šolstvom, javnimi inštitucijami in civilno družbo, v mnogih mednarodnih projektih z evropskimi državami in državami JV Evrope. V času vodenja Območne službe Ptuj je zaključila magistrski študij poslovodenja in organiziranja – MBA na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Je predavateljica Višje strokovne šole Ptuj in članica številnih strokovnih svetov in združenj: strokovnega sveta Regijskega višjega in visokošolskega središča na Ptuju, strokovnega sveta Svetovalnega središča pri Ljudski univerzi na Ptuju, sveta zavoda pri Skladu dela na Ptuju, društva kadrovskih delavcev Ptuj in Maribor, regijskega sveta za razvoj človeških virov in zaposlovanje pri Štajerski gospodarski zbornici, strokovnega sveta ZRSZ. Predavala je na številnih strokovnih srečanjih s področja trga dela (Beograd, Sofija, Sopron, Bruselj, Zagreb, Ljubljana, Avstrija). Aktivno deluje v Manager klubu Ptuj, kjer vodi steber za izobraževanje in aktivnosti za izbor Najpodjetniške ideje na širšem ptujskem območju.

V letu 2014 je kandidirala za županjo v Mestni občini Ptuj. Od decembra 2014 je zaposlena kot direktorica občinske uprave Mestne občine Ptuj.

Z družino živi na Ptuju.

V. Stojak: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, junij 2016 (hrani arhiv KIP).

Avtor/-ica gesla: Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Datum prvega vnosa: 23. 6. 2016 | Zadnja sprememba: 7. 5. 2020
Mira Petrovič. STOJAK, Vlasta. (1967-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 20. 5. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/stojak-vlasta/
Prijavi napako