Napredno iskanje
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

ŠTEH, Vid

ŠTEH Vid
Foto: Osebni arhiv

Foto galerija

Rojen:
21. oktober 1984, Trbovlje
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Diplomant primerjalne književnosti in slovaškega jezika, lokalni javnosti znan tudi kot kolumnist občinskega glasila Sr(e)čno Trbovlje, ki je v besedni dvoboj zapletel Polono Malovrh, novinarko časnika Delo iz Trbovelj, in tako časopisno dopisovanje/obrekovanje spet povzdignil na kulturno raven.

Vid Šteh je sicer avtor dveh pesniških zbirk: Nepopolni konec sveta – nerimana pesniška zbirka, ki je izšla leta 2012 in Prelomnica, zbirka polna pesmi v verzih, ki je izšla leta 2015. Je tudi aktivni pisec spletnih dnevnikov oz. bloger, saj ustvarja kar štiri bloge: Razgledano – blog filmskih recenzij, Hrupobrzec – blog glasbenih recenzij, Brez laži med vrsticami – blog literarnih recenzij in Temno pero – blog o skrivnostih. Ne mika pa ga le besedna umetnost, preizkusil se je tudi v filmskih vodah, kot režiser in scenarist je ustvarjal z ekipo F.U.D. Loke studio, njihove izdelke pa lahko najdete na spletnem kanalu YouTube.

Zadnji izziv, ki ga je Štehu prineslo življenje, je glasba. Kot aktivni preučevalec uporabnih spletnih digitalnih vsebin in portalov je svoj glasbeni prvenec (album The Fall of Grey) poslal v svet prek svetovnega spleta.

Trenutno je zaposlen v trboveljskem šolstvu in učencem pomaga reševati učne težave.

Pesniški zbirki:
Nepopolni konec sveta, 2012
Prelomnica, 2015

Blogi:
Razgledano – blog filmskih recenzij
Hrupobrzec – blog glasbenih recenzij
Brez laži med vrsticami – blog literarnih recenzij
Temno pero – blog, kjer piše o skrivnostih

Osebni pogovor

Avtor/-ica gesla: Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Datum prvega vnosa: 17. 5. 2017 | Zadnja sprememba: 4. 6. 2020
Prijavi napako