Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

SAGADIN, Anton

SAGADIN Anton
Foto: Arhiv Mestne občine Koper

Foto galerija

Rojen:
januar 1936, Ptuj
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Leksikon:

Otroštvo je preživel v okolici Ptuja, saj je osnovno šolo končal na Pragerskem. Sredjo šolo je obiskoval v Mariboru. Po služenju vojaškega roka se je zaposlil v Luki Koper, ob delu pa je končal Višjo upravno šolo in Pravno fakulteto v Ljubljani. V Luki Koperje več kot 25 let delal na vodilnih delovnih mestih vse do upokojitve leta 1993.

Aktiven je bil vse življenje tudi v športu in civilni družbi. V Luki Koper je več kot 25 let vodil delo tamkajšnjega Športnega društva. Ob tem je bil tudi podpredsednik Nogometnega kluba Koper, predsednik Medobčinske nogometne zveze in predsednik Samoupravne kontrole v Nogometni zvezi Slovenske Istre. Nekaj let je vodil tudi delo Balinarske zveze Slovenske istre in je bil med glavnimi akterji pri gradnji balinarske dvorane v Kopru.

V občini ga poznajo kot dolgoletnega predsednika krajevne skupnosti Olmo-Prisoje in predsednika krajevnega Društva upokojencev ter predsednik območne organizacije DeSuS Koper. Je sodnik porotnik in priljubljeni pooblaščenec pri sklepanju zakonskih zvez. V občinskem svetu Mestne občine Koper teče že njegov tretji mandat, med drugim je predsednik komisije za vloge in pritožbe ter namestnik predsednika komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter statutarno pravne komisije.

Anton Sagadin opravlja funkcijo podžupana (nepoklicno) od 1. novembra 2011.

.

Avtor/-ica gesla: Peter Štoka, Knjižnica Koper
Datum prvega vnosa: 13. 3. 2019 | Zadnja sprememba: 24. 8. 2020
Peter Štoka. SAGADIN, Anton. (1936-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 4. 12. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/sagadin-anton/
Prijavi napako