Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

PERAT, Miro

PERAT Miro
Foto: Arhiv avtorja

Foto galerija

Rojen:
9. november 1975, Šempeter pri Novi Gorici
Občina:
Leksikon:

Miro Perat je odraščal in se šolal v Šempetru pri Novi Gorici. Srednješolsko izobraževanje je nadaljeval v Ljubljani, kjer je začel trenirati tekmovalni ples v klubu Kazina. Trinajst let dolga športna plesna kariera mu je dala zelo bogate življenske in plesne izkušnje.
Tekmovanja in nastopi (večkrat na TVS) so se vrstila vsak vikend v Sloveniji (redne uvrstitve med prve tri) in v tujini. Bil je stalni član državne reprezentance.
Preživet čas in trud v plesni dvorani, treniral je tudi do 6 ur dnevno, se je obrestoval.

Največji rezultat v latinsko ameriških plesih je dosegel v članski konkurenci v Angliji na enem izmed največjih plesnih tekmovanj ”internacional” v Londonu, saj se je kot prvi slovenec uvrstil v četrt finale (med 24 najboljših), ki se je odvijal v prestižni dvorani Royal Albert hall. Ni odveč povedati, da je bil s soplesalko med mlajšimi v članski konkurenci.

Leta 1997 je ustanovil plesno šolo ”MIRO”, specializirano za razvoj rekreativnega plesa za srednjo generacijo ob druženju in zabavi, kjer se tečajniki sprostijo od monotonega delavnega ritma in istega vsakdanjika. Z organiziranimi plesi v dvorani restavracije “Marco Polo” je poživil družabno življenje v Novi Gorici.

Miro Perat

Zajšek, M.: Plesna šola Miro Nova Gorica: diplomsko delo, Maribor 2010.
Ustni vir: Miro Perat, 2019

Avtor/-ica gesla: Peter Štoka, Knjižnica Koper
Datum prvega vnosa: 13. 3. 2019 | Zadnja sprememba: 10. 8. 2020
Peter Štoka. PERAT, Miro. (1975-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 23. 10. 2021) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/perat-miro/
Prijavi napako