Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

KARINJA, Snježana

KARINJA Snježana
Foto: Janez Mužič

Foto galerija

Rojena:
10. marec 1960, Pazin
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Osnovno šolo in gimnazijo je končala v Labinu. Leta 1978 se je vpisala na Filozofsko fakulteto v Zagrebu, oddelek za arheologijo, kjer je leta 1984 diplomirala.

Od leta 1985 živi in dela v Piranu. Od leta 1992 je zaposlena v Pomorskem muzeju “Sergej Mašera” Piran kot kustosinja za arheologijo.

Je avtorica stalne arheološke razstave Med morjem in kopnim. Ukvarja se tako s pomorsko arheologijo kot z arheologijo slovenskega dela Istre in skrbi za premično arheološko dediščino v Pomorskem muzeju. V preteklem obdobju je sodelovala pri različnih arheoloških izkopavanjih in pregledih terena.

Je avtorica in soavtorica več člankov in razstav: Na odpadu preteklosti, Rimska pristanišča severnega Jadrana, Obmorske dežele, Večen Piran v luči arheoloških najdb, Kamen na kamen – Rimska arhitektura severozahodnega dela Istre itd.

Sodelovala je pri mnogih mednarodnih projektih. Pripravila in vodila je številne delavnice izdelave nakita po vzoru nakita iz preteklosti. Na to temo je sodelovala z drugimi muzeji in ustanovami: Inštitutom za arheologijo in dediščino UP FHŠ, Gorenjskim muzejem Kranj, Pokrajinskim muzejem Koper, Mladinskim centrom Trbovlje, Arheološkim muzejem Istre v Pulju, Arheološkim muzejem v Zadru, Muzejem grada Umaga inmuzejem Civico di Varese.

Karinja, S. Življenjepis. (elektronska pošta). Sporočilo za: Karmen Kodarin. 22. 8. 2018 (citirano 22. 8. 2018). Osebno sporočilo.

Avtor/-ica gesla: Karmen Kodarin, Mestna knjižnica Piran
Datum prvega vnosa: 4. 12. 2018 | Zadnja sprememba: 11. 5. 2020
Karmen Kodarin. KARINJA, Snježana. (1960-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 18. 4. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/karinja-snjezana/
Prijavi napako