Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

GAŠPERLIN, Izidor

GAŠPERLIN Izidor
Foto: Neznan

Foto galerija

Rojen:
januar 1963, Kranj
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Specialist zakonske in družinske terapije, podjetnik in inovator na področju poslovnega inženiringa, v prostem času pa fotograf – Kranjčan Izidor Gašperlin je človek, ki uspešno združuje navidez različna ustvarjalna področja.

Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani ekonomist. Že med študijem si je prvo leto delovne dobe prislužil kot učitelj štirih predmetov na Srednji šoli za trgovinsko dejavnost v Kranju. Po diplomi je takoj zastavil samostojno pot kot inovator v svobodnem poklicu in kasneje kot zasebni raziskovalec na področju poslovne informatike in organizacijskega inženiringa. Je ustanovitelj podjetja MIT informacijske rešitve v Kranju. Vodil ga je petnajst let, nato pa je svoja ekonomska in vodstvena znanja nadgradil s podiplomskim študijem psihoterapije, udejstvovanje na tem področju pa mu je leta 2010 pri Združenju zakonskih in družinskih terapevtov prineslo licenco in naziv zakonski družinski terapevt. Odtlej se ukvarja s terapijo za posameznike, pare in družine, vodi terapevtske skupine in delavnice ter izvaja predavanja za splošno javnost po vsej Sloveniji. Dve leti je deloval na forumu Družinska posvetovalnica na portalu Med.over.net. V tem času se je na portalu nabralo več kot 500 strani vprašanj in odgovorov. Zadnja leta odgovarja na vprašanja bralcev v časopisu Nedelo, svoje dolgoletne podjetniške in terapevtske izkušnje pa vnaša tudi v poslovno okolje.

S fotografijo se je pričel ukvarjati leta 2005 in leta 2009 postal član Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju. Dobri odzivi so ga spodbudili k bolj poglobljenemu ukvarjanju s fotografijo in k sodelovanju na razpisih. Sodeloval je na 180 salonih v 25 državah z več kot 130 fotografijami in do zdaj zbral čez 800 sprejemov, skoraj vse na salonih najvišjega ranga pod pokroviteljstvom mednarodne zveze FIAP. Njegova fotografija »Silhuete« je bila maja 2012 razstavljena na Museum of Digital Fine Art. Poleg udeležbe na salonih je sodeloval tudi na društvenih razstavah v Kranju, Zagrebu, Banja Luki in La Ciotatu v Franciji ter imel več samostojnih tematskih razstav v Sloveniji. Največ sprejetih in nagrajenih fotografij je s področja popotniške, pokrajinske in naravne fotografije.

Človeška ljubezen, 2017 (soavtor)
Čutim, torej sem!: poštena knjiga o čustvih, odnosih in osebni rasti, 2016

Za fotografske dosežke je je prejel številne nagrade, med njimi petkrat naziv »best author«, 2 zlati medalji, 14 srebrnih in 9 bronastih medalj. Na celoletnem natečaju spletne galerije e-fotografija.si je osvojil naziv »e-fotograf 2010«, v celoletnem natečaju revije Digitalna kamera je osvojil naziv »Fotograf leta 2011«. Na eni od najbolj cenjenih svetovnih spletnih galerij 1x.com ima čez 50 objav. Uvrščen je bil tudi v prestižno knjigo z naslovom »Beyond«, v katero so bile izbrane najboljše fotografije galerije 1x.com za leto 2011.

http://terapevt.izidorgasperlin.com/
arhiv avtorice
arhiv Izidorja Gašperlina

Avtor/-ica gesla: Petra Puhar Kejžar, Mestna knjižnica Kranj
Datum prvega vnosa: 7. 12. 2012 | Zadnja sprememba: 13. 4. 2020
Prijavi napako