Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

GAČIĆ, Aleksandra

Osebni arhiv

Foto galerija

Rojena:
10. maj 1986, Ljubljana, Slovenija
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Po študiju filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani je podiplomski študij nadaljevala na področju sociologije spola in spolnosti na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Na literarnem področju se osredotoča predvsem na afriško in drugo neevropsko literaturo ter literarno imagologijo znotraj evropskih literatur, s čimer pomembno prispeva k širjenju bralne kulture in prepoznavanju pri nas manj znanih literatur. Od leta 2016 v Vodnikovi domačiji v Ljubljani kurira Serijo pogovor o literaturah Afrik, ki preko podrobnejših kulturoloških, političnih in literarnih uvidov prispevajo k natančnejši strokovni umestitvi afriške literarne ustvarjalnosti pri nas. Literarne recenzije objavlja pri dnevnem časopisu Dnevnik, Airbeletrini, Vrabcu anarhistu, reviji Mentor in na portalu Dobreknjige.si. Sodeluje z Založbo/*cf. in je članica Društva slovenskih literarnih kritikov.

Gačić, A. Re: Podatki – vnos na portal Obrazi slovenskih pokrajin. (elektronska pošta). Sporočilo za: Dobreknjige.si. 15. 1. 2023 (citirano: 19. 1. 2023). Osebno sporočilo.

Avtor/-ica gesla: Aleksandra Gačić, Objavila: Polonca Kavčič, Goriška knjižnica Franceta Bevka
Datum prvega vnosa: 20. 1. 2023 | Zadnja sprememba: 20. 1. 2023
Aleksandra Gačić. GAČIĆ, Aleksandra. (1986-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 2. 2. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/gacic-aleksandra/
Prijavi napako