Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

GABRIELLE, Barbara

Barbara Gabrielle, portret
Barbara Gabrielle - Foto: Branimir Ritonja (Vir: arhiv Mariborske knjižnice)

Foto galerija

Rojena:
24. januar 1974, Ljubljana
Variante imen:
Zanjkovič, Barbara; Šantl, Barbara
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Rojena v beli Ljubljani daljnega 1974, odrasla v pomurskih ravninah. Ko jo vidiš, te navdahne. Ko jo slišiš, te objame. Čutna. Subtilna. Hudomušna. Nabrita. Igriva. Vendar disciplinirana. Urejena. Tako v besedi in sliki. Ki jo uokviri iskrenost. Vsa je v glasbi. Vse je bilo in je zanjo glasba. Piše in/ali uglasblja.
Izvaja resno, ljudsko, otroško in avtorsko pesem. Samostojno ali v zasedbah z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki po Sloveniji in tujini. Soustvarja glasbeno – gledališke svetove z različnimi umetniki, pesniki, glasbeniki, igralci. Bila je članica Opere Maribor, skupine Tri Gabrielle, Slovenska gruda in drugih skupin. V dolgoletnem plodnem sodelovanju s Petrom Andrejem.
S Tur(m)istiko hodi skozi vrata skrivnosti, v svete, v gozdove povite prostore, poje na pohodih za skupine ljudi. Vsa je povezana in v stiku z zemljo, od koder črpa velik navdih.
Njene pesmi so predvsem ženstvene, saj je povsem zlita s svojo naravo, ki jo skozi pesem lahko neomejeno diha.
Zelo je v čutenju z otrokom. Svojim notranjim in slehernim. Kot mama štirih otrok je občutena svetovalka in podpora vsem. Zato veliko prepeva otrokom in za otroke. Neomejenih starosti.
Ko jo srečaš na ulici mimobežno, jo odneseš s seboj. Njen širok nasmeh ali globoko, ganjeno srce. Ko jo slišiš, dobiš delček nebes.
Posebna ženska. Poseben obraz. Tako zelo odprt za ljudi, da želi le nahraniti, zvok pa je orodje, da s svojim čudovitim glasom povije in zaceli vse, kar na intuitivni poti srečuje.


Albumi

Tolažba za raztresene bisere (Slovenska gruda), 2013
Zvezdnate, pesmi za otroke 2011
V roki, 2005
Erosija, 2001

Bibliografija v sistemu COBISS

  • Gabrielle, B. Lasten prispevek za spletni biografski leksikon Štajerci.si (arhiviramo v Mariborski knjižnici).
Avtor/-ica gesla: Barbara Gabrielle, uredila Daša Zobec, Mariborska knjižnica
Datum prvega vnosa: 13. 4. 2018 | Zadnja sprememba: 11. 5. 2020
Barbara Gabrielle in uredila Daša Zobec. GABRIELLE, Barbara. (1974-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 19. 5. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/gabrielle-barbara/
Prijavi napako