Napredno iskanje
sl
sl
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

DRAGAR, Toni

DRAGAR Toni
Foto: Vido Repanšek

Foto galerija

Rojen:
7. maj 1961, Domžale
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Prva dva razreda osnovne šole je obiskoval v Ihanu, preostalih šest pa v osnovni šoli Oskar Kovačič v Ljubljani. Maturiral je na Poljanski gimnaziji v Ljubljani. Po zaključeni Visoki upravni šoli, kjer si je pridobil izobrazbo višjega upravnega delavca, je nadaljeval študij na Visoki šoli za upravljanje in management in postal diplomirani ekonomist.

Že zelo zgodaj se je začel aktivno ukvarjati s problemi v lokalni skupnosti in kmalu postal predsednik občinske konference ZSMS. Prvo delovno mesto je bilo vodja zemljiško pravne službe v Agroemoni. Nato se je zaposlil v Leku. Bil je vodja oddelka. Dva mandata je opravljal funkcijo člana nadzornega sveta Leka.

V politiki je aktiven že več kot dve desetletji. V mandatnem obdobju 1998 – 2002 je bil član občinskega sveta, predsednik KVIAZ-a in član odborov za družbene dejavnosti, za kulturo, šport in dejavnost društev, Odbora za priznanja in občinske prireditve ter istočasno še predsednik Športne zveze Domžale in sekretar Občinskega odbora LDS Domžale. V naslednjem mandatnem obdobju, do leta 2006, je deloval kot podžupan Občine Domžale, predsednik KVIAZ-a, član odbora za stanovanjske zadeve, predsednik sveta zavoda Kulturnega doma Franca Bernika, član sveta OŠ Domžale in član sveta Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Leta 2006 se je odločil za kandidaturo za župana občine Domžale in pridobil večinsko zaupanje občanov in občank, v svoji krajevni skupnosti preko 83 %. Po štirih letih opravljanja funkcije župana je svojo funkcijo želel nadaljevati, zato je leta 2010 s podporo LTD – Toni Dragar – Lista za vse generacije ter strank SD, LDS, DeSUS in SMS – Stranka mladih – Zeleni Evrope, ponovno kandidiral za župana in bil uspešen. Kot član Interesne skupine lokalnih interesov – predstavnik 2. volilne enote s sedežem v Kamniku, je bil izvoljen v Državni sveta za mandat 2007-2012.

D. Vodovnik: “Meja z Ljubljano je zagotovo prednost” : pogled z druge strani meje: Domžale, Delo 2010, št. 11 (15. jan.), str. 11
T. Železnik: Naši cilji so jasni : intervju / Toni Dragar, Slamnik : glasilo občine Domžale 2007, št. 15 (21. dec.), str. 4
J. Paladin: Zanesljiva zmaga Tonija Dragarja : Domžale, Gorenjski glas 2006, št. 91 (14. nov.), str. 5

Avtor/-ica gesla: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Datum prvega vnosa: 29. 12. 2011 | Zadnja sprememba: 31. 8. 2020
Prijavi napako