Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

CEK, Danijel

CEK Danijel
Foto: Arhiv knjižnice

Foto galerija

Rojen:
19. september 1972, Koper
Leksikon:

Rojen v družini Silvana Ceka in Magde Cek, rojene Boštjančič, v Hrušici (občina Ilirska Bistrica, Brkini). Po osnovni šoli v Podgradu je leta 1991 maturiral na Srednji ekonomski in družboslovni šoli v Kopru, smer jezikoslovje, nato pa se je vpisal na študij novinarstva na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo v Ljubljani. Po prvem semestru je v Ljubljani začel honorarno delati na Radiu Študent, kasneje pa pisati za časnik Primorske novice. Študija ni dokončal, ampak je začel redno honorarno sodelovati z več mediji. Redno je pripravljal prispevke za Radio Koper in Televizijo Koper ter Primorske novice, kjer se je leta 1997 tudi zaposlil. Med služenjem vojaškega roka je bil v Ljubljani novinar revije Slovenska vojska.

Delovanja:

Kot ljubiteljski raziskovalec ljudskega izročila domačih krajev je bil eden od pobudnikov oživitve tradicionalnih mask škoromatov v domačem kraju v začetku 90. let, je eden od ustanoviteljev Kulturnega društva Hrušica, na njegovo pobudo so v Hrušici leta 1995 ustanovili skupino ljudskih pevcev Hrušiški fanti, v kateri tudi poje. Dva mandata je član sveta krajevne skupnosti Hrušica, sodeloval je v organizacijskih odborih svečanosti na občinski in regionalni ravni, od leta 2000 je član regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko.


Ustni vir:Danijel Cek, 2014

Avtor/-ica gesla: Patricija Dodič, Kosovelova knjižnica Sežana
Datum prvega vnosa: 14. 1. 2019 | Zadnja sprememba: 14. 1. 2019
Patricija Dodič. CEK, Danijel. (1972-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 18. 5. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/cek-danijel/
Prijavi napako