Napredno iskanje
sl
sl en it hu
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

ČADEŽ, Milan

ČADEŽ Milan
Foto: osebni arhiv

Foto galerija

Rojen:
11. maj 1966, Kranj, Slovenija
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Leksikon:

Z družino živi na Gorenji Dobravi pri Gorenji vasi v Poljanski dolini. Osnovno šolo je obiskoval v Gorenji vasi, poklicno pa v Škofji loki. Najprej je bil 22 let zaposlen v LTH-ju, nato pa še nekaj let v TCG Unitech v Škofji Loki, kjer je ob delu tudi študiral. Pridobil si je izobrazbo strojnega inženirja in to delo opravljal do leta 2006. Zadnja leta je delal kot razvojni tehnolog v avtomobilski industriji na področju mehanske obdelave. Izkušnje si je nabiral na šolanjih v tujini pri znanih firmah Wabco, Bosch, Unitech in Deimler-Chrysler.

Leta 1999 se je včlanil v Socialno stranko Slovenije in bil dve leti kasneje izvoljen za predsednika občinskega odbora. V letu 2002 se je prvič poizkusil na lokalnih volitvah in bil izvoljen v občinski svet. V letu 2006 je na lokalnih volitvah kandidiral za župana občine Gorenja vas – Poljane in bil v drugem krogu tudi izvoljen. V začetku leta 2007 se je tudi zaposlil na občini. V letu 2008 je prvič kandidiral na volitvah v Državni zbor in bil izvoljen. Od tedaj je tam tudi zaposlen. Je član matičnega odbora za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter odbora za promet.
V letu 2010 je bil ponovno izvoljen za župana občine Gorenja vas – Poljane. Funkcijo opravlja nepoklicno.

Doma ima manjšo delavnico, kjer se ukvarja z raznimi raziskavami in poizkusi v strojništvu. Je tudi lastnik patenta št. 21133, »Stiskalnica za stiskanje odpadne embalaže«.
Rad hodi v hribe, se ukvarja z gorskim tekom in kolesarjenjem. Petkrat je že zmogel preteči Maraton štirih občin.

Vir: zapis Milana Čadeža, Gorenja Dobrava pri Gorenji vasi

M. Rant: Prvič Milan Čadež, Gorenjski glas 2006, št. 91 (14. nov.), str. 4

Avtor/-ica gesla: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Datum prvega vnosa: 3. 2. 2011 | Zadnja sprememba: 17. 4. 2020
Miran Lola Božič. ČADEŽ, Milan. (1966-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 23. 5. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/cadez-milan/
Prijavi napako