Napredno iskanje
Pisava
100%
125%
150%
200%
Barve
Privzete barve
Visok kontrast
Obrnjene barve
Črno belo
Kazalec
Resetiraj

BAŠA, Rihard

BAŠA Rihard
Foto: Lastni arhiv

Foto galerija

Rojen:
14. april 1962, Postojna
Poklici in dejavnosti:
Kraji delovanja:
Občina:
Leksikon:

Rihard Baša je predvsem kuhar, ki uživa v svojem poklicu . Rad kuha vrhunsko hrano, predvsem iz domačih, lokalnih surovin s poudarkom na lokalni tradiciji. Svoje bogato kuharsko znanje rad deli z drugimi na svojih kuharskih predavanjih in delavnicah na različne teme (velikonočne jedi, divja hrana, dekoracije iz sadja in zelenjave, peka kruha, priprava ozimnice …) Je avtor lokalnih TV oddaj o običajih in kuhinji na Bistriškem. Kuhal in stregel je mnogim znanim osebnostim iz sveta politike, umetnosti in poslovnega sveta … Poleg kuhanja veliko časa nameni tudi fotografiranju. Z amatersko fotografijo se ukvarja že več kot 20 let. Je eden izmed pobudnikov ustanovitve Foto kluba Sušec v Ilirski Bistrici. Najbolj ga privlači narava in vse kar je povezano z njo, zato na njegovih posnetkih največkrat najdemo prelepe motive iz narave. Imel je več samostojnih in skupnih foto razstav. Prejel je več priznanj na foto natečajih. Njegov smisel za likovno izražanje in estetiko se odraža v njegovi kuhinji in na njegovih fotografijah. Svojo ljubezen do narave izraža tudi kot prostovoljni nadzornik v vplivnem področju Parka Škocjanske jame. Je dober poznavalec gob, bil je predsednik Gobarskega društva v Ilirski Bistrici. Ukvarja se tudi s športnim ribolovom. Aktivno sodeluje v različnih društvih in organizacijah (Planinsko društvo, Rdeči križ Slovenije). Kot soustvarjalec in fotograf je sodeloval pri pripravi mnogih turističnih in ostalih publikacij v domači občini in v Parku Škocjanske jame. Rad organizira in vodi kulinarične izlete doma (po dolini reke Reke, Snežniku, Brkinih …) in v tujini. Rihard je zelo ponosen na to, od kod je doma …

Podatke za zapis je posredoval R. Baša v elektornskem pismu septembra 2013

Avtor/-ica gesla: Tadeja Raspor, Knjižnica Makse Samsa
Datum prvega vnosa: 17. 10. 2013 | Zadnja sprememba: 28. 5. 2020
Prijavi napako