Živi v Britofu pri Kranju. Je poročen in oče dveh sinov.
V letih od 1947 do 1955 je hodil na osnovno šolo; najprej na Primskovo v Kranju, potem pa še v Preddvoru. Naslednja 3 leta se je šolal v Živilski šoli v Mariboru in opravljal vajeniško prakso v Kmetijski zadrugi Preddvor. Leta 1959 je opravil pomočniški izpit za obrt mesarstva na Živilski šoli Maribor. Leta 1963 si je pridobil še poklic poklinega šoferja. V letih od 1965 do 1968 je hodil in uspešno zaključil šolanje na Srednji gostinski šoli v Ljubljani. Vsa ta leta je opravljal poklicno prakso mesarja v Kmetijsko živilskem kombinatu Kranj.
Od leta 1968 do 1972 je vodil poslovanje družinskega podjetja gostišče Antona Arvaja v Kranju, na Kajuhovi 2.
Leta 1972 je opravil poslovodski izpit na živilski šoli v Mariboru.
Od tedaj pa do danes vodi družinsko podjetje mesarija Antona Arvaja v Britofu 25.
Ker svoje delo tako z veseljem opravlja si privošči le malo drugih aktivnosti. Rad kdaj zapoje, se poda na bližnjo planinsko turo in kakšno leto tudi na potovanje v tujo deželo.
Leta 1999 so v domači mesariji izdelali kranjsko klobaso velikanko, težko 520 kilogramov. Ta dosežek je bil vpisan v Guinessovo knjigo rekordov.
Zadnja štiri leta (2007-2010) je njegova mesarija dobivala priznaja za najboljšo kranjsko klobaso v Sloveniji.
Leta 2009 je za kranjsko klobaso prejel zlato medaljo za kakovost na živilskem sejmu v Gornji Radgoni – zlata Agra in tudi posebno priznanje sejma. Do sedaj so dobili še številne druge zlate, srebrne in bronaste medalje ter priznanja za njihove kakovostne mesne izdelke.
Vir: zapis Antona Arvaja, Britof, 29.11.2010