Ricerca avanzata
it
sl en it hu
Scrittura
100%
125%
150%
200%
Colori
Colori predefiniti
Contrasto elevato
Colori invertiti
Bianco e nero
Puntatore
Ripristina

MALJEVAC, Mojca

MALJEVAC Mojca
Foto: Jaka Varmuž

Galleria fotografica

Nata:
2. July 1970, Koper
Professioni e attività:
Luoghi di attività:
Lessico:

Po zaključeni gimnaziji v Kopru je študirala slovenistiko in umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Nekaj let je poučevala slovenščino na koprski gimnaziji, nato se je zaposlila na Radiu Koper kot lektorica in voditeljica glasbenih oddaj.

Na Glasbeni šoli Koper je obiskovala pouk flavte in solo petja ter se izobraževala na več jazz seminarjih: Barryja Harrisa, Jay Clayton, Marka Murphyja, Michelle Hendrix, Bennyja Golsona, Renata Chicca in Kylea Gregoryja itd.

Je soavtorica glasbeno-gledaliških projektov Brez imena, brez začetka, brez namena (s pianistom Evgenom Štefančičem in igralko Majo Štromar), Vse se tako samo zdi (z Lucianom Klevo, Urošem Maverjem in plesno skupino LAI Liljane Šantič), Po starih nočeh se sprehajam v poteh (s Tino Omerzo), glasbenega projekta Primorske impresije (z Zlatkom Kaučičem, Enzom Favato, Barbaro Korun in Kombom).

Leta 2007 je izšla zgoščenka Intima (Založba Goga, vokal: Mojca Maljevac, klavir: Tina Omerzo, kontrabas: Gabriele Pesaresi, bobni: Lorenzo Capello), album, ki je združil štiri različne ženske svetove, ki se prekrižajo v nekaj skupnih zgodbah življenja: Tatjana Soldo, Ines Cergol, Karmen Kodarin in Mojca Maljevac so ubesedile Intimo, različni glasbeniki so ji dodali še zvočno podobo, pianistka Tina Omerzo aranžmaje, inštrumenti kot so klavir, kontrabas, bobni in violončelo pa so zaokrožili odličen glasbeno-pesniški projekt in pogled v intimno, skrito, krhko in občutljivo žensko doživljanje sveta.

Pri Založbi Sanje je novembra 2009 izšel album Druga sila. Če je album Intima izhajal iz besede in jo zvezal z glasbo (več avtorjev, aranžma in izvedba Tina Omerzo trio), je Druga sila vzniknila iz enega glasbenega izvirka (Tina Omerzo) in k sebi poklicala besedo (Mojca Maljevac). Če se je Intima nagibala k melanholičnemu razpoloženju, je Druga sila klic življenja in človeške radosti.

Mojca Maljevac je tudi organizatorka Baladoor jazz festivala, ki na Obali od leta 2000 predstavlja kakovostno sodobno kreativno glasbo.

Z družino živi v Kopru.

Mojca Maljevac. (online). Sanje. (citirano 5. 9. 2016). Dostopno na:http://www.sanje.si/avtorji.php?avtorId=271

Autore/autrice della voce: Karmen Kodarin, Mestna knjižnica Piran
Data del primo inserimento: 29. 4. 2017 | Ultima modifica: 12. 5. 2020
Karmen Kodarin. MALJEVAC, Mojca. (1970-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 18. 5. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/it/oseba/maljevac-mojca/
Segnala un errore