Ricerca avanzata
it
sl en it hu
Scrittura
100%
125%
150%
200%
Colori
Colori predefiniti
Contrasto elevato
Colori invertiti
Bianco e nero
Puntatore
Ripristina

LAH PEČEK, Duška

Duška Lah Peček - Osebni arhiv, foto Franc Pepelnak Pep

Galleria fotografica

Nata:
9. April 1946, Ljubljana
Luoghi di attività:
Lessico:

Njen oče je bil geograf, profesor in politik dr. Avguštin Lah, mama Dušana pa je bila po poklicu predmetna učiteljica razrednega pouka in gospodinjstva.

Po končani srednji glasbeni šoli v Ljubljani je leta 1966 pričela s poučevanjem na OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani. Med letoma 1993 in 1997 je poučevala na Dobu pri Domžalah, po letu 1997 pa na Mirni na Dolenjskem, kamor jo je pripeljal mož Stane Peček, ki je s svojim kulturnim udejstvovanjem zaznamoval življenje v Mirnsko-Temeniški dolini. Poučevala je do upokojitve. Ob delu je zaključila Pedagoško akademijo v Ljubljani.

Bila je članica Slovenskega učiteljskega zbora Emil Adamič in pevka v različnih pevskih zborih. S pevskimi zbori je sodelovala na občinskih, regijskih in državnih revijah. Nastopali so v domačem okolju in v krajih od Zagorja, Kranja, Metlike, Novega mesta do Koroške, Štajerske ter čez mejo v Avstriji in Italiji.

Svoje zborovske sposobnosti predstavlja  v MePZ Društva upokojencev Šentrupert, kjer vsako leto  izvedejo samostojni koncert pevcev in pevk. Redno spremlja vsebino  vsakoletnih zborovskih seminarjev, s katerimi se izobražuje in pridobiva nove ideje za nastope. Udeležila se je različnih seminarjev preko Javnega sklada za kulturne dejavnosti. To jo je pripeljalo do zapisovanja literarnih prispevkov v okviru  natečajev JSKD, v drugih literarnih zbornikih in krajevnih glasilih. Pridobila si je tudi diplomo bioterapevta.

Osebni podatki: Duška Lah Peček, marec 2022

Autore/autrice della voce: Patricija Tratar, Knjižnica Pavla Golie Trebnje
Data del primo inserimento: 23. 6. 2022 | Ultima modifica: 23. 6. 2022
Patricija Tratar. LAH PEČEK, Duška. (1946-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 2. 12. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/it/oseba/lah-pecek-duska/
Segnala un errore