Ricerca avanzata
it
sl en it hu
Scrittura
100%
125%
150%
200%
Colori
Colori predefiniti
Contrasto elevato
Colori invertiti
Bianco e nero
Puntatore
Ripristina

KARINJA, Snježana

KARINJA Snježana
Foto: Janez Mužič

Galleria fotografica

Nata:
10. March 1960, Pazin
Professioni e attività:
Luoghi di attività:
Comune:
Lessico:

Osnovno šolo in gimnazijo je končala v Labinu. Leta 1978 se je vpisala na Filozofsko fakulteto v Zagrebu, oddelek za arheologijo, kjer je leta 1984 diplomirala.

Od leta 1985 živi in dela v Piranu. Od leta 1992 je zaposlena v Pomorskem muzeju “Sergej Mašera” Piran kot kustosinja za arheologijo.

Je avtorica stalne arheološke razstave Med morjem in kopnim. Ukvarja se tako s pomorsko arheologijo kot z arheologijo slovenskega dela Istre in skrbi za premično arheološko dediščino v Pomorskem muzeju. V preteklem obdobju je sodelovala pri različnih arheoloških izkopavanjih in pregledih terena.

Je avtorica in soavtorica več člankov in razstav: Na odpadu preteklosti, Rimska pristanišča severnega Jadrana, Obmorske dežele, Večen Piran v luči arheoloških najdb, Kamen na kamen – Rimska arhitektura severozahodnega dela Istre itd.

Sodelovala je pri mnogih mednarodnih projektih. Pripravila in vodila je številne delavnice izdelave nakita po vzoru nakita iz preteklosti. Na to temo je sodelovala z drugimi muzeji in ustanovami: Inštitutom za arheologijo in dediščino UP FHŠ, Gorenjskim muzejem Kranj, Pokrajinskim muzejem Koper, Mladinskim centrom Trbovlje, Arheološkim muzejem Istre v Pulju, Arheološkim muzejem v Zadru, Muzejem grada Umaga inmuzejem Civico di Varese.

Karinja, S. Življenjepis. (elektronska pošta). Sporočilo za: Karmen Kodarin. 22. 8. 2018 (citirano 22. 8. 2018). Osebno sporočilo.

Autore/autrice della voce: Karmen Kodarin, Mestna knjižnica Piran
Data del primo inserimento: 4. 12. 2018 | Ultima modifica: 11. 5. 2020
Karmen Kodarin. KARINJA, Snježana. (1960-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 19. 6. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/it/oseba/karinja-snjezana/
Segnala un errore