Ricerca avanzata
it
sl en it hu
Scrittura
100%
125%
150%
200%
Colori
Colori predefiniti
Contrasto elevato
Colori invertiti
Bianco e nero
Puntatore
Ripristina

HORVAT, Dušan

- Dušan Horvat. Avtor fotografije: Matjaž Jambriško. Vir: Arhiv Občine Vojnik

Galleria fotografica

Nato:
8. January 1960, Celje
Luoghi di attività:
Comune:
Lessico:

Dušan Horvat je obiskoval osnovno šolo na Frankolovem ter nato srednjo gradbeno in višjo strokovno gradbeno šolo v Celju. Živi v Dolu pod Gojko pri Frankolovem.

Njegovo pot zaznamuje veliko prostovoljnega dela. Od leta 1994 je predsednik Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo. Kot glavni organizator sodeluje že 26 let pri vsakoletni odmevni prireditvi Ostanimo prijatelji. Po njegovi zaslugi se odvijajo različni dogodki na področju kulture. Velikokrat pomaga v drugih društvih in organizacijah. Od leta 2005 je član Župnijskega pastoralnega sveta Župnije Frankolovo in strokovni član gradbenega odbora pri obnovi in vzdrževanju cerkvenih objektov na Frankolovem. Je tudi ustanovni član Vinogradniško-vinarskega društva občine Vojnik; kot pridelovalec odličnega vina ga mnogokrat podari za dogodke v kraju. Dušan Horvat je bil od leta 1994 član, od leta 2002 pa je predsednik Sveta Krajevne skupnosti Frankolovo. V času njegovega vodenja Sveta KS so bili v kraju doseženi številni pozitivni rezultati na vseh področjih, saj vestno in zavzeto rešuje probleme v krajevni skupnosti, živi s krajem in za kraj. Peti mandat je član Občinskega sveta Občine Vojnik ter član različnih delovnih teles Občinskega sveta.

Za večletno zavzeto vodenje Sveta KS Frankolovo in Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo, za organizacijo prireditve Ostanimo prijatelji, za nesebično pomoč sokrajanom ter društvom in organizacijam v kraju je Dušan Horvat v letu 2019 prejel zlati vojniški grb.

  • zlati vojniški grb, 2019

Informacije posredoval: Dušan Horvat (september 2019)
Arhiv Občine Vojnik

Autore/autrice della voce: mag. Mojca Skale, objavil/-a: Osrednja knjižnica Celje
Data del primo inserimento: 21. 5. 2020 | Ultima modifica: 10. 7. 2020
mag. Mojca Skale. HORVAT, Dušan. (1960-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 22. 6. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/it/oseba/horvat-dusan/
Segnala un errore