Ricerca avanzata
it
sl en it hu
Scrittura
100%
125%
150%
200%
Colori
Colori predefiniti
Contrasto elevato
Colori invertiti
Bianco e nero
Puntatore
Ripristina

AVSENIK, Slavko (mlajši)

AVSENIK Slavko (mlajši)
Foto: arhiv Galerija Avsenik - Hohner d.o.o.

Galleria fotografica

Nato:
9. April 1958, Ljubljana, Slovenija
Professioni e attività:
Luoghi di attività:
Comune:
Lessico:

Na Visoki šoli za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu je študiral džez in klavir ter diplomiral leta 1981. Avstrijsko ministerstvo za kulturo mu je za učni uspeh podelilo nagrado. Na glasbenem kolidžu Berklee v Bostonu (ZDA) pa je leta 1985 končal študij kompozicije filmske glasbe. Tu je bil zaradi izrednega uspeha pri diplomi izbran za študenta leta ter vpisan v “Who is who of American students 85”. Poklicno pot je nadaljeval v Avstrij, kjer je v založniški hiši Koch Internatinal razvil studio za elektronsko glasbo in deloval kot producent. Kot glasbeni urednik je delal pri Arioli BMG v Nemčiji, kar je bil kasneje tudi pri Helidonu v Ljubljani (1991-1999). Ob uredniškem delu je vsa leta deloval kot avtor in producent na vseh področjih glasbe, od leta 1999 pa s tem nadaljuje samostojno v okviru svojega podjetja v Zbiljah.

Sodeloval je v več slovenskih džezovskih ansamblih (T. Janša, A. Arnol) in imel tudi lastno zasedbo (oddelek 8). Ustvarja in producira glasbo za film (Remington, Veter v mreži, Srčna dama, Morana, Zgodba o belem konju, Filmsko popotovanje Božidarja Jakca, Pasje življenje, Rabljeva freska, Feliks, Socializacija bika, Obrazi zelene reke, Hop, ski & jump, Podoba vojaka Rudolfa Maistra, V kraljestvu svizca, itd.), TV, gledališče, multimedijske potrebe, vse zvrsti popularne in otroško glasbo. Izdal je več kot trideset glasbenih CD-jev in nekaj kaset. Osvojil je že štiri zlate plošče za albume dua M4M, Ansambla Gašperji in Franca Kompareta ter za otroški album Metuljček cekinček.

Je dobitnik Župančičeve nagrade mesta Ljubljana.

Osebnosti od A do L, Ljubljana 2008
Zanimivi Kranjci, Kranj 2002

Autore/autrice della voce: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Data del primo inserimento: 12. 11. 2010 | Ultima modifica: 7. 4. 2021
Miran Lola Božič. AVSENIK, Slavko (mlajši). (1958-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 14. 7. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/it/oseba/avsenik-slavko-mlajsi/
Segnala un errore