Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

VLADIMIROVNA, Jelena

Jelena Vladimirovna

Foto galéria

Született:
Ni podatka o datumu rojstva, Rilsk (Rusija)
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:

Jelena Vladimirovna Hostnik živi v Voronežu (Rusija) in je vnukinja Davorina Hostnika, znanega kot Martin Matvejevič Hostnik (samostojni zapis v leksikonu). Ob 150-letnici rojstva svojega deda je na povabilo Ustvarjalnega središča Breznikar prvič obiskala Slovenijo. Tu je sodelovala na mednarodnem simpoziju v Šmartnem pri Litiji. Ob tej priložnosti je podarila zasebnemu zavodu Ustvarjalnemu središču Breznikar v Šmartnem pri Litiji dokumentarno gradivo o Davorinu Hostniku. Med tem gradivom je tudi rokopis za dopolnjen rusko-slovenski slovar, ki ni bil izdan. Gradivo je razstavljeno v muzejski učilnici zavoda.

2006 – Medalja za častno dejanje za podarjeno dokumentarno gradivo o slovaropiscu, jezikoslovcu, prevajalcu, publicistu, profesorju klasičnih jezikov Davorinu Hostniku, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja pomembno prispeval h krepitvi slovensko-ruskih kulturnih in znanstvenih stikov.

Davorin Hostnik med Slovenijo in Rusijo. Simpozij ob 150 letnici rojstva. Zbornik, Šmartno pri Litiji, 2003.

A bejegyzés szerzője: Knjižnica Litija, Knjižnica Litija
Az első bevitel dátuma: 15. 12. 2011 | Utolsó módosítás: 19. 1. 2024
. VLADIMIROVNA, Jelena. (-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 22. 6. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/vladimirovna-jelena/
Hiba bejelentése