Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

REKIĆ, Alma

REKIĆ Alma
Foto: Arhiv Alme Rekić

Foto galéria

Született:
27. May 1981, Jesenice
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Najprej je zaključila šolanje na Srednji gostinsko turistični šoli v Radovljici, smer kuhar (1995-1998), potem pa je na isti šoli zaključila tudi šolanje na smeri gostinsko turistični tehnik (2003-2005). S šolanjem je nadaljevala (2011) na Višji šoli za gostinstvo in turizem na Bledu na smeri organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu in ga leta 2013 zaključila z diplomsko nalogo z naslovom Trendi oblikovanja in uporabe čokolade. Deluje kot vodja kuhinje in vodja gostinstva.

Z delom je najprej začela v Grand Hotelu Toplice na Bledu kot slaščičar in kuhar (1997-1998), nadaljevala pa kot vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park na Bledu (2007-2015). Po tem je bila vodja gostinstva v Grand Hotelu Union v Ljubljani (2015-2017) ter vodja gostinstva v Hotelu Kongo v Grosupljem (2017-2018). Od leta 2018 dalje pa je kot vodja kuhinje zaposlena v Restavraciji Berc na Bledu. Na Bledu je s svojim kolektivom skrbela za izjemne “Blejske” kremšnite, poznana pa je tudi po izdelavi umetniških čokoladnih in sladkornih skulptur. Leta 2017 je ustanovila tudi svoje podjetje, ki se ukvarja s kulinariko. Bila je dolgoletna članica (2010-2015) nacionalne kuharske ekipe (udeleževala se je kuharskih olimpijad), udeležila se je tudi mnogo tekmovanj s področja kulinarike (državnih, mednarodnih, svetovnih). Na tekmovanjih je dosegala izjemne uspehe. Trenutno je dejavna tudi kot mednarodna sodnica (Budimpešta, BIH, Srbija, Praga, Črna Gora, Italija, Švica, Turčija), vodi pa tudi različne kuharske in slaščičarske delavnice (Slovenija, Hrvaška, BIH). Od leta 2010 do leta 2014 je sodelovala na vseh Gostinsko turističnih zborih Slovenije in sicer kot članica komisije ali kot vodja tekmovanja. Leta 2017 je napisala tudi svojo lastno knjigo receptov z naslovom Torte. Med leti 2015 in 2017 je bila sodnica tudi v kuharski oddaji MasterChef, pri spoznavanju kuharskih veščin pa je pomagala tudi Jaku Mankoču, ki je v MasterChefu leta 2018 tudi zmagal. Leta 2019 je pridobila tudi certifikat za Top Italian Pastry Chef. Od leta 2013 dalje je tudi članica World Member of Master Chef Sociation. Več o njenem delovanju na področju kulinarike najdete na njeni spletni strani www.chefalma.si. Pomembno pa je poudariti, da je kjer koli je delala, spodbujala sodelavce pri njihovem poklicnem napredovanju.

Alma Rekić pa veliko svoje pozornosti namenja tudi humanitarnim projektom. Sodeluje pri zbiranju hrane, šolskih potrebščin, kuhanju za brezdomce, skuša se odzvati na čim več dobrodelnih projektov Biserčkov. Pri svojem humanitarnem delu pa sodeluje tudi s CUDV Matevža Langusa Radovljica, Osnovno šolo Poldeta Stražišarja Jesenice ter z organizacijo Chefs without borders. Pod okriljem Levice je sodelovala na državnozborskih in lokalnih volitvah. Na lokalnih volitvah je kandidirala za županjo Jesenic. V okviru Občine Jesenice je že drugi mandat članica odbora za gospodarstvo, na Jesenicah pa sodeluje tudi pri projektih povezanih s turizmom. Zelo rada se ukvarja tudi s pohodništvom.

Zapis je bil pripravljen v sodelovanju z Almo Rekić, februar 2019

  • Slovenija: Slamnikova pojedina (3 zlate, 1 srebrna, 1 bronasta medalja, dvakrat najvišji dosežek določene kategorije), Gostinsko turistični zbor Slovenije (16 zlatih medalj, 1 bron, 1 trak kakovosti, oplemenitenje traka kakovosti s srebrno značko)
  • Hrvaška: Umag (5 zlatih, 1 srebrna medalja, 2 pokala), Orahovica (1 zlata medalja)
  • Avstrija: GAST Celovec (5 zlatih, 1 srebrna medalja)
  • Romunija: Cluj (2 zlati medalji, pokal), Arad (2 zlati medalji, pokal)
  • Združeni Arabski Emirati: Dubai World Hospitality Championship (1 srebrna medalja)
  • Črna Gora: Budva (mednarodno tekmovanje, 8 zlatih medalj, 2 pokala)
  • Luxemburg: Luxemburg (svetovno kuharsko tekmovanja, 4 bronaste medalje)
  • Nemčija: Stuttgart (1 bronasta medalja), Ertfurt (IKA – kuharska olimpijada, 1 srebrna, 1 bronasta medalja)

 

Peternel, U. Moderne torte z zanimivimi okusi. Jeseniške novice, 2019, št. 14, str. 9.

A bejegyzés szerzője: Nina Jamar, Občinska knjižnica Jesenice
Az első bevitel dátuma: 1. 3. 2019 | Utolsó módosítás: 4. 3. 2020
Nina Jamar. REKIĆ, Alma. (1981-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 20. 4. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/rekic-alma/
Hiba bejelentése