Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

PITAMIC, Tomo

PITAMIC Tomo
Foto: Arhiv knjižnice

Foto galéria

Született:
28. October 1921, Trbovlje
Elhunyt:
20. October 1976, Zagreb, Hrvaška
Hivatások és tevékenységek:
Község:
Lexikon:

Rojen v Trbovljah, je mladost preživel tam in na bližnjih Mlinšah. Rojenemu v družini priznanega zasavskega zdravnika Toma Zarnika, ki je bil njegov ded, mu je bila ljubezen do zdravstva položena v zibko. Medicinsko izobrazbo si je pridobil v Zagrebu, na tamkajšnji medicinski fakulteti, prvo službo pa je opravljal na higienskem inštitutu Medicinske fakultete v Sarajevo – delal je kot asistent.

Kasneje se je vrnil v Zagreb, kjer se je zaposlil na kardiološkem oddelku kliničnega centra na Šalati, kot pediater in specialist za srčne bolezni. Oddelek je tudi več let vodil. Ni pa bil le zdravnik, ukvarjal se je tudi s pedagoško dejavnostjo (izdal je učbenik z naslovom Pediatrija za srednje medicinske šole), objavljal strokovne razprave in bil eden izmed snovalcev klasične medicinske knjige z naslovom Zdravnik v hiši.

R. Rozina: Zasavski rokovnik. Zagorje ob Savi: RCR, 2006

A bejegyzés szerzője: Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Az első bevitel dátuma: 6. 3. 2019 | Utolsó módosítás: 24. 8. 2023
Robert Čop. PITAMIC, Tomo. (1921-1976). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 18. 7. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/pitamic-tomo/
Hiba bejelentése