Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

MALEŠIČ, Jasna

MALEŠIČ Jasna
Foto: osebni arhiv J. Malešič

Foto galéria

Született:
4. August 1975, Maribor
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Jasna Malešič je obiskovala Osnovno šolo Franca Osojnika in Gimnazijo Ptuj. Leta 1994 se je vpisala na študij kemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Leta 1999 je diplomirala na Katedri za organsko kemijo pod mentorstvom prof. dr. Slovenka Polanca s temo Elektrofilno aminiranje anizola z nekaterimi diazenkarboksamidi ter pridobila naziv univerzitetna diplomirana kemičarka. Leta 1999 se je zaposlila v podjetju Spes, d. o. o., ter opravila pripravništvo na delovnem mestu prodajni tehnolog. Od leta 2000 do 2001 je bila zaposlena v podjetju Fenolit, d. d., kot razvojni tehnolog na področju termoizolacijskih smol. Pričela je tudi s podiplomskim študijem organske kemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani pod mentorstvom prof. dr. Slovenka Polanca ter somentorstvom doc. dr. Matije Strliča. Leta 2001 se je zaposlila v Narodni in univerzitetni knjižnici. Do leta 2004 je bila zaposlena na delovnem mestu raziskovalke na dveh projektih 5. okvirnega progama Evropske unije: InkCor ter Papylum. Od leta 2004 je zaposlena kot konservatorka-restavratorka v Centru za ohranjanje in varovanje knjižničnega gradiva Narodne in univerzitetne knjižnice. Od leta 2005 je vodja Centra. Junija 2005 je zaključila podiplomski študij kemije z doktorskim delom Vpliv nekaterih antioksidantov na stabilnost celuloze in si tako pridobila naziv doktorica znanosti. Leta 2011 in 2012 je bila dopolnilno zaposlena na Centru odličnosti Polimerni materiali in tehnologije (PoliMat).

Njeno strokovno delo obsega predvsem področje varovanja knjižničnega gradiva in konserviranja-restavriranja papirja, znanstveno pa študije stabilizacije in razgradnje celuloze. Je avtorica številnih strokovnih in znanstvenih prispevkov. Vrsto let sodeluje pri izobraževanju slovenskih bibliotekarjev. S svojim strokovnim, znanstvenim in pedagoškim delom, nasveti in publikacijami prispeva k ohranjanju slovenske kot tudi svetovne pisne kulturne dediščine.

J. Malešič: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, oktober 2015 (hrani arhiv KIP).

A bejegyzés szerzője: Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Az első bevitel dátuma: 13. 10. 2015 | Utolsó módosítás: 5. 5. 2020
Iva Habjanič. MALEŠIČ, Jasna. (1975-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 20. 4. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/malesic-jasna/
Hiba bejelentése