Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

LEP ŠIMENKO, Suzana

LEP ŠIMENKO Suzana
Foto: Osebni arhiv S. Lep Šimenko

Foto galéria

Született:
30. October 1979, Maribor
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Osnovno šolo je obiskovala v Selnici ob Dravi in izobraževanje nadaljevala na Srednji ekonomski šoli Maribor. Po maturi (1998) se je vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, kjer je zaključila univerzitetni študijski program na smeri Splošni management (2002). Na omenjeni fakulteti je bila v letih 2005–2007 zaposlena kot asistentka za predmetno področje politike organizacije, strateškega managementa, planiranja in analiziranja.

Svojo delovno pot je nadaljevala v gospodarstvu. Najprej v podjetju MLM, kjer je bila kot vodja organizacije poslovanja odgovorna za spremljanje in vpeljavo številnih organizacijskih sprememb v podjetju in prenovo poslovnih procesov (2007–2011), nato v NKBM, kjer je bila prav tako zadolžena za organizacijo in kadre (2011–2012). V letih 2012–2014 je bila zaposlena na Zavarovalnici Maribor, ponovno na področju organizacije in procesov, kjer je sodelovala pri najzahtevnejših projektih družbe, vezanih na optimizacijo, reorganizacijo in poenostavitev poslovnih procesov ter razvoj zaposlenih.

V letu 2012 se je kot svetovalka za področje gospodarstva zaposlila v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije (RS), kjer je bila med drugim tudi članica medresorske koordinacije na nivoju ministrov in državnih sekretarjev za pospešitev črpanja evropskih sredstev in članica krovne skupine za pripravo dokumenta Strategija razvoja Slovenije 2014–2020. Bila je tudi članica Sveta AJPES (2012–2013).
Leta 2014 je bila izvoljena za poslanko v Državni zbor (DZ) RS. V okviru te funkcije se zavzema za ustvarjanje boljših pogojev za razvoj in rast gospodarstva, za davčno razbremenitev in odpravo administrativnih ovir na vseh področjih, za skladen regionalni razvoj ter razvoj območja Haloz. Je podpredsednica Odbora za gospodarstvo in članica Odbora za finance in monetarno politiko, Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Je nadomestna članica delegacije DZ v Parlamentarni skupščini Unije za Sredozemlje in delegacije DZ v Parlamentarni skupščini SEECP. Predseduje parlamentarnim skupinam prijateljstva s Poljsko, Indijo, Južno Korejo in Portugalsko. Je predsednica Ptujske regijske koordinacije Slovenske demokratske stranke (SDS), predsednica občinskega odbora SDS Videm in podpredsednica odbora za gospodarstvo pri strokovnem svetu SDS.

S. Lep Šimenko: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, oktober 2017 (hrani arhiv KIPP).

A bejegyzés szerzője: Patricija Krajnčič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Az első bevitel dátuma: 13. 11. 2017 | Utolsó módosítás: 5. 1. 2021
Patricija Krajnčič. LEP ŠIMENKO, Suzana. (1979-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 20. 8. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/lep-simenko-suzana/
Hiba bejelentése