R. l. 1929 v Mariboru. L. 1956 je diplomiral iz etnologije, doktoriral pa l. 1965 z disertacijo Ljudska materialna kultura v Škocjanskih hribih na Dolenjskem s posebnim pogledom na spremembe po l. 1945. Med l. 1962 in 1987 je bil ravnatelj Slovenskega etnografskega muzeja, med l. 1965 in 1977 pa odgovorni urednik Slovenskega etnografa. Raziskuje in popularizira kuhinjo slovenskih pokrajin; na to tematiko je objavil več člankov in knjig (Prazniki in praznične jedi na Slovenskem, 1992; Kam na dobro kosilo: 100 gostiln, 100 kuharjev, 100 receptov, 1997; Sto značilnih jedi slovenskih pokrajin, 1998; Samostanska kuhinja: prehrana kartuzijanov in jedilniki žičkih menihov v prvi polovici 18. stoletja, 2002; Dolenjska in belokranjska kuhinja, 2002; Domača hrana za zdravo življenje, 2004; Dobra meščanska kuhinja: 300 izbranih receptov iz najboljših kuhinj slovenskih mest, 2007).
- SEL, str. 264.
