Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

KERSNIK ŽVAB, Ana

KERSNIK ŽVAB Ana
Foto: Arhiv Ane Kersnik Žvab

Foto galéria

Született:
18. June 1989, Jesenice
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Osnovno šolo je obiskovala v Kranjski Gori (1996-2004), s šolanjem pa nadaljevala na Gimnaziji Jesenice (2004-2008) in na Filozofski fakulteti v Ljubljani (2008-2014). Po izobrazbi je profesorica ruskega jezika in književnosti in univerzitetna diplomirana sociologinja kulture. Znana pa je predvsem kot mednarodno priznana jogistka (International Yoga Teacher TTC, učiteljica joge IRJU200), manekenka, plesalka, inštruktorica pilatesa (Pilates Mat Instructor, FZS inštruktorica pilatesa), vaditeljica aerobike (FZS inštruktorica aerobike), pisateljica in blogerka.

Deluje pod Klubom Devayani, v tujini je prepoznaven kot Devayani Yoga & Dance Lifestyle. Je prva in edina Slovenka, ki se ji je na področju joge uspelo prebiti v sam svetovni vrh. Dela po vsej Sloveniji in po svetu (Amerika, Španija, Indija, Portugalska, Francija). Kot ambasadorka za zdrav način življenja piše za številne revije in portale. Njena štiri knjižna dela s področja joge, ki so izšla v okviru založbe Devayani, so namenjena predvsem nosečnicam in dojenčkom. Ana Kersnik Žvab je sicer tudi sama mamica dveh sinov, Jaka in Tjaša. Smrt očeta, ki je umrl za srčno kapjo, pa je spodbudila nastanek knjige Srčna joga. Knjižna dela so že v teku prevajanja v angleški in nemški jezik, dostopna pa so v Sloveniji in v Avstriji. Devayani sicer v indijskem jeziku pomeni največja ženska moč. To ime je Ana Kersnik Žvab dobila, ko je zaključila izobraževanje za mednarodno licenco v Maduraiu v Indiji. Na vseh socialnih omrežjih ima skoraj pol milijona sledilcev.

Njeno delo pa ne zaznamuje samo joga, ampak tudi manekenstvo. Na svoji manekenski poti je sodelovala tudi z Maxi Tavčar (modna oblikovalka), Liljano Ban (modna oblikovalka), Bernardo Marovt (Novi obraz Milana), Kaly Kolonič (Top World Model Slovenija), Nancy Bishop (casting direktorica), slovenskimi in mednarodnimi modnimi in casting agencijami.

Joga za nosečnice: jogijski priročnik za varno in aktivno nosečnost, 2015
Joga mami in dojenček: jogijski priročnik za varno in učinkovito okrevanje po porodu, 2016
Srčna joga: jogijski priročnik za zdravo srce, 2017
Joga za najmlajše: priročnik za pravilno ravnanje z dojenčkom in jogijskimi položaji za dojenčke, 2018

Med nagradami in priznanji, ki jih je prejela za svoje delo velja najbolj izpostaviti drugo mesto na Jogijskih olimpijskih igrah v mestu Pokharta v Nepalu leta 2018. Tekmovala je v kategoriji pod 35 let, kjer so bile tekmovalke predvsem iz Indije, Nepala in Malezije. Ostale nagrade in priznanja s področja joge so še: mednarodna nagrada za najboljšo jogijsko knjigo 2017, prvo mesto na Evropskem prvenstvu joge, naziv Miss Yoga 2012, mednarodni certifikat Indije za uspešno opravljeno mednarodno licenco učitelja joge, nominacija knjige Srčna joga za najboljšo knjigo Slovenije leta 2017. Bila pa je tudi finalistka ali zmagovalka lepotnih tekmovanj: Miss Yoga 2012, Miss Športa Slovenije 2014, miss Bikini 2015, Miss Earth Slovenije 2015, Miss Casino Larix 2015, Snežna Miss Slovenije 2018, Miss Bora Bora 2018, Miss Yogini Turkey 2018, Miss Yoga 2012.

Peternel, U. Joga dobrodejna tudi med nosečnostjo. Jeseniške novice, 2016, št. 1, str. 11.

A bejegyzés szerzője: Nina Jamar, Občinska knjižnica Jesenice
Az első bevitel dátuma: 6. 12. 2018 | Utolsó módosítás: 27. 2. 2020
Nina Jamar. KERSNIK ŽVAB, Ana. (1989-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 7. 2. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/kersnik-zvab-ana/
Hiba bejelentése