Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

JERIČ, Miha

Született:
12. June 1959
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Od rojstva živi v Tatincu, v vasici zahodno od ceste Bobovek –  Spodnja Bela pri Preddvoru. Leta 1978 je v Ljubljani končal srednjo šolo za oblikovanje in si pridobil izobrazbo likovni tehnik – industrijski oblikovalec. Kot štipendist nekoč znane kranjske tovarne Planika je najprej delal kot modelar čevljev. Kmalu je napredoval na bolj zanimivo delo aranžerja izložb trgovin Planike. V lepem spominu ima to štiriletno zaposlitev, ko je hodil širom bivše skupne države Jugoslavije in so se na veliko odpirale nove trgovine. Nato je še tri leta delal kot zavarovalniški agent.

Doma imajo kmetijo za katero skrbita skupaj z ženo Slavko. Leta 1984 je hud vihar podrl mnogo dreves v gozdovih okoli njegove vasi. Pomagal je sosedom pri spravilu in prevozu podrtega lesa. Postopoma pa se je preusmeril na samo proizvodnjo mleka. Pri kmetovanju mu pomaga predvsem žena, saj so otroci zaposleni, vnuki pa njima v veselje in skrb.

Večino življenja je predvsem hribolazil. Nato pa se je začel bolj intenzivno ukvarjati s teki na daljše razdalje. Želja ima veliko, časa pa bolj malo. Tako se je že udeležil več tekmovanj in bil v kategoriji nad 50 let že večkrat na zmagovalnem odru.

Zapis intervjuja z Miho Jeričem, avgust 2010.

Ustni vir: Miha Jerič, 2010

A bejegyzés szerzője: Nejc Perko, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič
Az első bevitel dátuma: 3. 8. 2021 | Utolsó módosítás: 3. 8. 2021
Nejc Perko. JERIČ, Miha. (1959-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 12. 8. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/jeric-miha/
Hiba bejelentése