Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

GERŠAK, Ana

GERŠAK Ana
Foto: Osebni arhiv Ane Geršak

Foto galéria

Született:
23. March 1983, Šempeter pri Gorici
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Lexikon:

Diplomirana francistka in rusistka, že več let deluje kot literarna kritičarka, urednica za leposlovje in intervjuje ter prevajalka.

Od leta 2004 redno objavlja v reviji Literatura, kjer 2010. leta prevzame mesto urednice rubrike »Intervju«. Leta 2005 sodeluje pri urejanju in prevajanju zbornika »Marksizmi in jezikoslovje«. Za oddajo »Tu pa tam« Radia Študent prevede nekaj francoskih in italijanskih kratkih zgodb. Med letoma 2007-2010 sodeluje s spletno stranjo Airbeletrina, kjer objavlja različne prispevke (kritike, reportaže, video intervjuji, različni zapisi) ter opravlja funkcijo urednice »Knjižnih novosti«. Od leta 2009 redno objavlja kritike v revijah Sodobnost in Ampak ter začne sodelovati z revijo Bukla. Leto kasneje začne pisati radijske kritike za Tretji program (ARS) Radia Slovenija. Istega leta postane stalna sodelavka »Pogledov« ter začne sodelovati z založbo Miš kot urednica. Aprila 2011 izide zbirka francoskih kratkih zgodb »Te že pogrešam – zgodbe iz Francije«, ki jo je prevedla v sodelovanju s Tanjo Ahlin.

Istega leta postane redna članica odbora »Inštituta za raziskovanje inovativne umetnosti« IRIU ter prejme Stritarjevo nagrado za mladega kritika. Obenem je članica komisije za najboljši prvenec in članica komisije za pesniške delavnice IRIU. Leta 2013 začne delati v Centre culturel de Tinqueux kot stažistka/asistentka direktorice in hišni tekstopisec. V letu 2014 začasno prevzame Dnevnikovo rubriko »Drobtine med tipkami« in začne pisati za Delo.

Podatki vzeti iz življenjepisa, ki ga je Ana Geršak posredovala po elektronski pošti dne 18. 9. 2014.

A bejegyzés szerzője: Sandra Simoniti, Goriška knjižnica Franceta Bevka
Az első bevitel dátuma: 19. 9. 2014 | Utolsó módosítás: 19. 9. 2014
Sandra Simoniti. GERŠAK, Ana. (1983-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 25. 9. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/gersak-ana/
Hiba bejelentése