Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

GABRIELLE, Barbara

Barbara Gabrielle, portret
Barbara Gabrielle - Foto: Branimir Ritonja (Vir: arhiv Mariborske knjižnice)

Foto galéria

Született:
24. January 1974, Ljubljana
Névváltozat:
Zanjkovič, Barbara; Šantl, Barbara
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Rojena v beli Ljubljani daljnega 1974, odrasla v pomurskih ravninah. Ko jo vidiš, te navdahne. Ko jo slišiš, te objame. Čutna. Subtilna. Hudomušna. Nabrita. Igriva. Vendar disciplinirana. Urejena. Tako v besedi in sliki. Ki jo uokviri iskrenost. Vsa je v glasbi. Vse je bilo in je zanjo glasba. Piše in/ali uglasblja.
Izvaja resno, ljudsko, otroško in avtorsko pesem. Samostojno ali v zasedbah z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki po Sloveniji in tujini. Soustvarja glasbeno – gledališke svetove z različnimi umetniki, pesniki, glasbeniki, igralci. Bila je članica Opere Maribor, skupine Tri Gabrielle, Slovenska gruda in drugih skupin. V dolgoletnem plodnem sodelovanju s Petrom Andrejem.
S Tur(m)istiko hodi skozi vrata skrivnosti, v svete, v gozdove povite prostore, poje na pohodih za skupine ljudi. Vsa je povezana in v stiku z zemljo, od koder črpa velik navdih.
Njene pesmi so predvsem ženstvene, saj je povsem zlita s svojo naravo, ki jo skozi pesem lahko neomejeno diha.
Zelo je v čutenju z otrokom. Svojim notranjim in slehernim. Kot mama štirih otrok je občutena svetovalka in podpora vsem. Zato veliko prepeva otrokom in za otroke. Neomejenih starosti.
Ko jo srečaš na ulici mimobežno, jo odneseš s seboj. Njen širok nasmeh ali globoko, ganjeno srce. Ko jo slišiš, dobiš delček nebes.
Posebna ženska. Poseben obraz. Tako zelo odprt za ljudi, da želi le nahraniti, zvok pa je orodje, da s svojim čudovitim glasom povije in zaceli vse, kar na intuitivni poti srečuje.


Albumi

Tolažba za raztresene bisere (Slovenska gruda), 2013
Zvezdnate, pesmi za otroke 2011
V roki, 2005
Erosija, 2001

Bibliografija v sistemu COBISS

  • Gabrielle, B. Lasten prispevek za spletni biografski leksikon Štajerci.si (arhiviramo v Mariborski knjižnici).
A bejegyzés szerzője: Barbara Gabrielle, uredila Daša Zobec, Mariborska knjižnica
Az első bevitel dátuma: 13. 4. 2018 | Utolsó módosítás: 11. 5. 2020
Barbara Gabrielle in uredila Daša Zobec. GABRIELLE, Barbara. (1974-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 4. 3. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/gabrielle-barbara/
Hiba bejelentése