Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

CAF, Tatjana

CAF Tatjana
Foto: Langerholc Ptuj

Foto galéria

Született:
10. December 1984, Ptuj
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Prihaja z obrobja Ptuja, in sicer z vasi Grajenščak. Osnovno šolo je obiskovala na Grajeni. Leta 2003 je maturirala na Ekonomski šoli Ptuj na smeri Ekonomska gimnazija. Šolanje je nadaljevala na Filozofski fakulteti v Mariboru na dvopredmetnem študijskem programu Slovenski jezik s književnostjo in Matematika. Diplomirala je leta 2012 in postala profesorica slovenščine in matematike. Njeno diplomsko delo je bilo izbrano kot najboljše na področju jezikoslovja v letu 2013 na Filozofski fakulteti v Mariboru, zanj je prejela posebno priznanje Slavističnega društva Slovenije.

Od leta 2014 je zaposlena na OŠ Ljudski vrt Ptuj, kjer poučuje matematiko. Od takrat ima tudi svoje podjetje, ki se ukvarja z lektoriranjem in inštrukcijami.

Leta 2005 je kot debitantka v manekenskih vodah stopila na oder tekmovanja Miss Štajerske in se z zmago uvrstila v polfinale ter nato še v superfinale, torej med prvih šest tekmovalk, in prejela lento miss simpatičnosti.

Leta 2007 je postala ptujska vinska kraljica. Po celotni Sloveniji in tudi izven meja je opravljala promocijo mesta Ptuj, ptujskega vina in vinogradnikov Slovenskih goric. V dveh letih je bila prisotna na več kot 60 prireditvah in spletla veliko prijateljstev z vinskimi kraljicami ostalih vinorodnih krajev po Sloveniji.

Njen hobi že iz srednješolskih let je gledališče. Od leta 2001 sodeluje v dramski skupini Kulturnega društva Grajena, nastopila je v vseh predstavah, ki so jih postavili na oder, tudi v vlogi Agate v igri Spomenik pri Hrastovcu in Volge v igri Moj ata, socialistični kulak.
V prostem času rada bere, njena strast pa so potovanja.

T. Caf: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, november 2015 (hrani arhiv KIP).

A bejegyzés szerzője: Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Az első bevitel dátuma: 24. 11. 2015 | Utolsó módosítás: 24. 2. 2020
Iva Habjanič. CAF, Tatjana. (1984-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 9. 8. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/caf-tatjana/
Hiba bejelentése