Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

BIŠČAK, Breda

BIŠČAK Breda
Foto: Arhiv B. Biščak

Foto galéria

Született:
4. March 1976, Koper
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:

Maturirala je na Gimnaziji Koper in diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter prejela naziv univerzitetne diplomirane anglistke (prevajalke) in literarne komparativistke. Poklicno deluje med Koprom in Ljubljano. Od decembra 2007 je samozaposlena v kulturi kot prevajalka leposlovja in humanistike ter napovedovalka voditeljica. Decembra 2016 je bila sprejeta v individualni študij analitične psihologije pri Mednarodni zvezi za analitično psihologijo, s čimer je dobila dovoljenje za izvajanje jungovske psihoterapije pod supervizijo jungovskih analitikov. Je članica Društva slovenskih književnih prevajalcev in Slovenskega združenja za analitično psihologijo.

Breda Biščak se je uveljavila kot književna prevajalka in prevajalka zgodovinskih tekstov, povezovalka literarnih večerov in dolgoletna sodelavka mednarodnega literarnega festivala Vilenica. Več kot deset let je bila honorarna sodelavka nacionalnega Radia Koper; od leta 2005 prevaja za Znanstveno-raziskovalno središče Koper.

Leta 2012 je ena izmed JAK-ovih komisij za njeno delo zapisala: »Zelo kvalitetna prevajalka, ki se kljub mladosti odlikuje z zahtevnim in obsežnim prevodnim opusom ter nominacijami za Sovretovo nagrado in nagrado za mladega prevajalca.«

Dela:
Celotna bibliografija(COBISS)

Leta 2019 ji je Društvo slovenskih književnih prevajalcev podelilo Sovretovo nagrado za prevod romana Avgust ameriškega avtorja Johna Williamsa.

 

Breda Biščak. Dostopno na naslovu:http://www.bredabiscak.com/index.php.
Elektronska pošta B. Biščak z dne 4. april 2013 in 5. junija 2019.

A bejegyzés szerzője: Marina Bizjak, Knjižnica Koper
Az első bevitel dátuma: 4. 6. 2019 | Utolsó módosítás: 28. 9. 2021
Marina Bizjak. BIŠČAK, Breda. (1976-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 20. 8. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/biscak-breda/
Hiba bejelentése