Részletes keresés
hu
sl en it hu
Betűtípus
100%
125%
150%
200%
Színek
Alapértelmezett színek
Magas kontraszt
Fordított színek
Fekete-fehér
Mutató
Visszaállítás

ABRAM, Stanko (Stanny)

ABRAM Stanko (Stanny)
Stanny Abram - Foto: Osebni arhiv S. Abrama

Foto galéria

Született:
24. October 1971, Trbovlje
Névváltozat:
Stanny Abram
Hivatások és tevékenységek:
A tevékenység helyei:
Község:
Lexikon:

Od nekdaj ga je zanimala glasba. Otroštvo in mladost je preživel v osemdesetih letih ob popu, rocku ter disko in funk glasbi, ko klubska glasba še ni bila tako razširjena. Že sredi osemdesetih je prostor pod odrom zamenjal za tistega na odru. Njegov prvi nastop je bil v Konzumu v Hrastniku, prvotni poskusi so se skozi leta spremenili v redna vrtenja glasbe, pod imenom DJ Stanny. Vrtel je po klubih širom Evrope – v Avstriji, na Nizozemskem, v Italiji, na Hrvaškem. Od leta 2007 se intenzivneje posveča predvsem produkciji različnih zvrsti elektronske glasbe, kot so house, deep house, tech house, techno, electro.

Uvrščen je bil na več glasbenih lestvic, vendar mu od vseh največ pomeni uvrstitev na 18. mesto Traxsource TOP 100 Tech House Artists. Na lestvici elektro artistov (Beatport) ga uvrščajo v sam vrh. V lasti ima založbe Marba Records, Eichtal Recordings itd. V karieri je sodeloval z veliko uveljavljenimi imeni elektronske glasbe (npr. Eddie Amador, Steve Silk Hurley itd.). Njegovo glasbo vrtijo velika imena DJ-ev (Carl Cox, Umek, Marco Carola, Joseph Capriati, Franky Rizardo …).

Jecl, M. Izza mešalke: DJ Stanny Abram. Hrastov list, dec. 2017, št. 22, str. 17. Dostopno na: http://hrastov-list.si/image/HrastovList_zasplet-22.pdf.
Ustni vir: Stanko (Stanny) Abram, 2021.

A bejegyzés szerzője: Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik
Az első bevitel dátuma: 18. 3. 2021 | Utolsó módosítás: 4. 1. 2024
Ana Černuta Deželak. ABRAM, Stanko (Stanny). (1971-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 19. 5. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/hu/oseba/abram-stanko/
Hiba bejelentése