Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

ŠTEH, Vid

ŠTEH Vid
Foto: Osebni arhiv

Photo Gallery

Birth Date:
21. October 1984, Trbovlje
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Diplomant primerjalne književnosti in slovaškega jezika, lokalni javnosti znan tudi kot kolumnist občinskega glasila Sr(e)čno Trbovlje, ki je v besedni dvoboj zapletel Polono Malovrh, novinarko časnika Delo iz Trbovelj, in tako časopisno dopisovanje/obrekovanje spet povzdignil na kulturno raven.

Vid Šteh je sicer avtor dveh pesniških zbirk: Nepopolni konec sveta – nerimana pesniška zbirka, ki je izšla leta 2012 in Prelomnica, zbirka polna pesmi v verzih, ki je izšla leta 2015. Je tudi aktivni pisec spletnih dnevnikov oz. bloger, saj ustvarja kar štiri bloge: Razgledano – blog filmskih recenzij, Hrupobrzec – blog glasbenih recenzij, Brez laži med vrsticami – blog literarnih recenzij in Temno pero – blog o skrivnostih. Ne mika pa ga le besedna umetnost, preizkusil se je tudi v filmskih vodah, kot režiser in scenarist je ustvarjal z ekipo F.U.D. Loke studio, njihove izdelke pa lahko najdete na spletnem kanalu YouTube.

Zadnji izziv, ki ga je Štehu prineslo življenje, je glasba. Kot aktivni preučevalec uporabnih spletnih digitalnih vsebin in portalov je svoj glasbeni prvenec (album The Fall of Grey) poslal v svet prek svetovnega spleta.

Trenutno je zaposlen v trboveljskem šolstvu in učencem pomaga reševati učne težave.

Pesniški zbirki:
Nepopolni konec sveta, 2012
Prelomnica, 2015

Blogi:
Razgledano – blog filmskih recenzij
Hrupobrzec – blog glasbenih recenzij
Brez laži med vrsticami – blog literarnih recenzij
Temno pero – blog, kjer piše o skrivnostih

Osebni pogovor

Password Author: Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Date of First Entry: 17. 5. 2017 | Latest Modification: 25. 8. 2023
Robert Čop. ŠTEH, Vid. (1984-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 24. 4. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/steh-vid/
Report a Bug