Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

MIHAJLOVIĆ, Nada

MIHAJLOVIĆ Nada
Foto: fototeka Mestne občine Kranj

Photo Gallery

Birth Date:
20. December 1947, Ljubljana
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Rojena je v znani kranjski športni družini Prezelj. Svojo mladost je poleg šolanja preživljala skupaj s tremi brati na atletskem stadionu. Metala je disk. Na košarkarskem igrišču v Majdičevem logu in kasnejena novem igrišču na centralnem stadionu je igrala košarko za Košarkarski klub Triglav. Z njim je osvojila naslov slovenskih ligaških prvakinj in se na kvalifikacijah uvrstila v takratno prvo zvezno jugoslovansko ligo. Denarja za nastopanje v zvezni ligi ni bilo, zato je svojo športno pot nadaljevala v Akademskem športnem klubu Olimpija iz Ljubljane in z njim osvojila tretje mesto v takratni državni ligi. Igrala je za mladinsko in člansko reprezentanco Jugoslavije ter imela status vrhunske športnice. Še vedno je športno aktivna in se udeležuje veteranskih iger v košarki.

Leta 1970 je končala študij na Višji upravni šoli in leta 1999 Fakulteto za javno upravo v Ljubljani in si pridobila izobrazbo dipl. upravni organizator. Leta 2000 je na IEDC Poslovna šola Bled opravila specializacijo v študijskem modulu menedžmenta v zdravstvu.

Prva zaposlitev, od leta 1971, je bila na Davčni upravi na Občini Kranj. Leta 1973 se je zaposlila v Iskri Elektromehaniki, v računovodsko-finančno-planskem sektorju Skupnih služb. Po delitvi podjetja na tri programske sisteme je nadaljevala z delom v Iskri Telematiki, predhodnici današnje Iskre Tel, kot vodja oddelka v finančni službi. Sodelovala je tudi pri projektu razvoja telekomunikacijskega omrežja na Kosovu in ob krizi sredi osemdesetih let v ekipi iz finančnega sektorja, ki je skupaj z upravo pripravljala sanacijske ukrepe.

Od leta 1987 in vse do upokojitve 2007 leta je bila zaposlena kot pomočnica direktorja v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo v Kranju. Sodelovala je pri nastajanju projekta »BIRPIS« (bolnišnično informacijski sistem), pri projektu uvajanja zdravstvene izkaznice ZZZS in plačevanja zdravstvenih storitev po »sistemu primerljivih primerov«. S pomočjo pokojnega Ivana Krambergerja so zbrali donatorska sredstva za nakup dveh inkubatorjev in CT naprave za potrebe novorojenčkov. Sodelovala je tudi v ekipi, ki je usposobila Center za bolezni dojk s pomočjo sredstev društva Sila iz Ljubljane in kranjskega Lions kluba.

Leta 1986 je bila izvoljena za predsednico Zbora združenega dela v občini Kranj. Leta 2006 je bila na listi Socialnih demokratov izvoljena v Svet MO Kranj. Predsedovala je Odboru za družbene dejavnosti in Komisiji za vrednotenje športnih programov. V županskem mandatu 2010 – 2014 je bila izbrana za nepoklicno podžupanjo za področje družbenih dejavnosti, tehničnih zadev in kabinet župana.

Vir: zapis Nade Mihajlović, januar 2011

V. Stanovnik: Podžupanja in dva podžupana : kranjski župan Mohor Bogataj je v začetku tega meseca na podžupanska mesta imenoval Nado Mihajlović, Bojana Homana in Janeza Freliha, ki bodo funkcije opravljali nepoklicno, Kranjski glas 2010, št. 12, str. 2

Password Author: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Date of First Entry: 1. 2. 2011 | Latest Modification: 4. 9. 2020
Miran Lola Božič. MIHAJLOVIĆ, Nada. (1947-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 13. 6. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/mihajlovic-nada/
Report a Bug