Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

KUŽNIK, Jože

KUŽNIK Jože
Jože Kužnik - Vir: Osebni arhiv Jožeta Kužnika

Photo Gallery

Birth Date:
6. March 1973, Celje, Slovenija
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Osnovno šolo je obiskoval na Polzeli, nato je šolanje nadaljeval na srednji šoli v Velenju, smer elektrotehnika. Študiral je na Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu in leta 1998 diplomiral ter pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir tehnologije prometa. Zaposlil se je na Pošti Slovenije, kjer je opravljal delo na več vodstvenih in vodilnih delovnih mestih. Med letoma 2006 in 2011 je bil podžupan Občine Polzela. Marca 2012 je zmagal na nadomestnih volitvah za župana Občine Polzela, prav tako na rednih lokalnih volitvah leta 2014 in 2018, ko je tudi ustanovil nestrankarsko lokalno Gibanje ZA Občino Polzela – lista Jožeta Kužnika.

Leta 2013 je ustanovil Ustanovo Dobrodelni županov sklad Polzela, z željo prispevati k programu pomoči potrebnim otrokom in družinam iz Občine Polzela, ki so se znašle v socialni stiski.

Veliko zaslug ima tudi za zdaj že tradicionalno vsakoletno slovesnost pri spominskem obeležju v Andražu nad Polzelo, ki so ga postavili leta 2014 ob 70-letnici sestrelitve ameriškega letala in je preraslo državne okvire, saj ponazarja slovensko-ameriško prijateljstvo in zavezništvo. V času njegovega županovanja je bilo v Občini Polzela izpeljanih več pomembnih projektov: izgradnja vodovoda na Goro Oljko, ureditev centra Polzele, izgradnja prizidka Vrtca Polzela, energetske sanacije javnih stavb, dokončanje izgradnje kanalizacije, sanacija vodovodnega omrežja, pridobitev več certifikatov kakovosti …

Dejaven je tudi na društvenem področju, in sicer kot član treh društev v kraju. V prostem času se med drugim posveča zborovskemu petju. Z družino živi v Andražu nad Polzelo.

Germadnik, J. Dvajset let Občine Polzela: (1998–2018). Polzela: Občina, 2018.
Občina Polzela – Župan. (citirano 5. 4. 2020). Dostopno na naslovu: https://www.polzela.si/obcina/zupan/.

Password Author: Tanja Pilih, Medobčinska splošna knjižnica Žalec
Date of First Entry: 15. 2. 2022 | Latest Modification: 15. 2. 2022
Tanja Pilih. KUŽNIK, Jože. (1973-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 24. 5. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/kuznik-joze/
Report a Bug