Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

KRSNIK, Milan

KRSNIK Milan
Foto:

Photo Gallery

Birth Date:
28. May 1956, Kranj
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

S kulturno dejavnostjo se je začel ukvarjati v Osnovni šoli heroja Bračiča v Tržiču. Njegova prva pesem je bila objavljena v šolskem glasilu Stezice.

V srednješolskih letih je imel več samostojnih recitalov po dijaških domovih v Ljubljani, tudi v Tržiču. Najbolj odmeven je bil Čas kot življenje in smrt kot čas (Med ljudmi najdeš včasih tudi ljubezen), ki ga je pripravil skupaj z recitatorji OO ZSMS Ravne pri Tržiču, kasneje tudi člani Mladinskega gledališča Tržič leta 1975. Istega leta je bil pri OK ZSMS Tržič tudi pobudnik izdaje mladinskega glasila Tangenta, kjer je objavljal svoja prozna in pesniška dela. Nekaj pesmi je leta 1980 objavil tudi v Nihalu, posebni literarni številki Tangente.

V začetku 70-ih letih 20. stol. je sodeloval v izvirnih tržiških poletnih igrah z nastopi v gledaliških predstavah (Boter Andraž, Dva bregova, Matiček se ženi), bil med pobudniki in ustanovnimi člani Mladinskega gledališča Tržič, v 80-ih pomagal pri ustanavljanju tržiškega mladinskega pevskega zbora ter pri organizaciji likovnih kolonij Storžič pri takratnem Društvu tržiških likovnih amaterjev.

V mladih letih je bil aktiven v mladinski organizaciji na domačih Brezjah pri Tržiču, v različnih tržiških družbenopolitičnih organizacijah, predvsem pri OK ZSMS Tržič.

Leta 1975 se je zaposlil na Radiu Tržič, najprej kot novinar, nato kot urednik novinar in direktor, nazadnje kot odgovorni urednik. Za Radio Gorenc še vedno izbira poezijo in prozo iz svetovne književnosti. Pri Zvezi kulturnih organizacij Tržič je v 90-ih letih 20. stol. poimenoval serijo prireditev z naslovom Gor pa dol po pvac, bil tudi producent zabavno-glasbenih prireditev z naslovom Polke in valčki pod kozolcem.

 

Čas kot življenje, 2016
V. d. urednika Radia Tržič Milan Krsnik o tržiškem radiu, 1995

Tekst pripravil Boris Kuburič (JSKD, vodja območne izpostave Tržič)

Password Author: Nejc Perko, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič
Date of First Entry: 27. 12. 2017 | Latest Modification: 27. 3. 2020
Nejc Perko. KRSNIK, Milan. (1956-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 13. 6. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/krsnik-milan/
Report a Bug