Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

KOSMAČ, Nina

- foto: arhiv knjižnice

Photo Gallery

Birth Date:
29. October 1974, Ljubljana
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Že s štirimi leti je s staršema odšla v Brazilijo. Od takrat dalje je nenehno potovala in živela v različnih državah. Najbolj so jo zaznamovala mesta Rim, San Remo, Miami, New York, Madrid, Granada, Barcelona, Almuñecar, Cartagena de Indias v Kolumbiji, Nica, Pariz, Monte Carlo, Cortina d´Ampezzo. Kot najstnica se je šolala v Švici in živela v dveh tamkajšnjih internatih. Fakulteto in magisterij za vodenje športnih objektov je končala v Španiji, kjer je pod psevdonimom izšlo nekaj njenih tekstov. Tam je preživela največ let, zato najlažje ustvarja v španskem jeziku. Nenehne selitve so vplivale na izoblikovanje njene identitete v dobrem in slabem. Pravi, da je njen dom povsod, a nikjer ni doma. Leta 2017 se je vrnila v Slovenijo, kjer živi med Bledom in Ljubljano.

V okviru Medgeneracijskega centra Bled in Ljudske univerze v Radovljici pod njenim mentorstvom delujejo literarno-zgodovinski krožek in delavnice kreativnega pisanja.

Je vnukinja velikana pisane besede Cirila Kosmača, ki jo je zaznamoval kot človek in naučil spoštovati tišino. Dedka se spominja kot izjemno dobrosrčnega in hkrati pametnega moža. Z njim preživeto zgodnje otroštvo je bilo lepo in mirno. Ona je njega klicala oka, on njo čečica.

Utvare, 2019
Razlito črnilo, 2020 (mentorica)

Kosmač, N. Podatki za predstavitev domoznanskih avtorjev. (tipkopis), 2021.
Lucu, T. Normalna oseba z nenormalnim, nomadskim življenjem. Zvezde so rojene, Lady, 7. avg. 2019, št. 32, str. 62-63.
Žagar, N. Nina Kosmač, vnukinja Cirila Kosmača: imam se za otroka tretje kulture. (citirano 14. 6. 2021). Dostopno na naslovu: https://www.student.si/izpostavljeno/nina-kosmac-vnukinja-cirila-kosmaca-imam-se-za-otroka-tretje-kulture/?cn-reloaded=1.

Password Author: Damjan Mulej, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica
Date of First Entry: 22. 6. 2021 | Latest Modification: 4. 10. 2021
Damjan Mulej. KOSMAČ, Nina. (1974-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 2. 2. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/kosmac-nina/
Report a Bug