Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

KLEMENC, Klemen

KLEMENC Klemen
Foto: Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Photo Gallery

Birth Date:
1. January 1952, Jesenice
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Po srednji metalurški šoli na Jesenicah, je končal študij metalurgije v Ljubljani in postal diplomiran inženir metalurgije. V Železarni Jesenice, kjer je bil zaposlen, je opravljal delo tehnologa za toplotno tehnične meritve. Po obdobju v Železarni Jesenice pa poučuje fiziko, matematiko, tehnični pouk ter računalništvo na Osnovni šoli Toneta Čufarja Jesenice ter na ljudskih univerzah.

Že od sezone 1968/69 je igralec na ljubiteljskih odrih, predvsem na odru Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Deluje tudi kot član Kulturnega društva Igralska skupina pri Gledališču Toneta Čufarja Jesenice. Bil je tudi predsednik tega društva. V Gledališču Toneta Čufarja je do leta 2015 sodeloval pri približno petdesetih predstavah. Od leta 2005 je član Fotografskega društva Jesenice, v okviru katerega je sodeloval na različnih natečajih in razstavah. Najraje fotografira žuželke, prispeval pa je tudi fotografije hrane za knjigo “Kaj je v loncih” avtorice Alenke Bole Vrabec. Je tudi soustanovitelj in predsednik Astronomskega društva Nova Jesenice.

Zapis je bil pripravljen v sodelovanju z gospodom Klemenom Klemencem, maj 2015

Za svoje delo je prejel bronasto, srebrno in zlato Linhartovo značko za večletno sodelovanje na odrih, plaketo občine Jesenice (2008) za dosežke na kulturnem, fotografskem in pedagoškem področju. Prejel pa je tudi dve srebrni in štiri bronaste medalje ter več pohval na mednarodnih fotografskih natečajih.

Klemenc, K. Fraktali mojih potovanj: razstava fotografij : [Kosova graščina, od 6. do 28. maja 2010]. [Jesenice: Gornjesavski muzej, 2010].

Password Author: Nina Jamar, Občinska knjižnica Jesenice
Date of First Entry: 21. 5. 2015 | Latest Modification: 28. 2. 2020
Nina Jamar. KLEMENC, Klemen. (1952-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 12. 8. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/klemenc-klemen/
Report a Bug