Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

KAVČIČ PUCIHAR, Ana

KAVČIČ PUCIHAR Ana
Foto: osebni arhiv

Photo Gallery

Birth Date:
3. December 1976, Ljubljana, Slovenija
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Živi v Formah pri Žabnici. Flavto se je pričela učiti pri prof. Dragi Ažman na glasbeni šoli v Škofji Loki. Pri njej je učenje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Diplomirala je leta 1999 in dve leti kasneje je končala umetniško specializacijo pri prof. Fedji Ruplu na Ljubljanski Akademiji za glasbo.

Nastopa kot solistka z različnimi orkestri in je članica različnih komornih skupin (Quartettulipan, Od strune … do Lune kvartet). Poučuje flavto na Glasbeni šoli Škofja Loka in vodi ustvarjalne delavnice za mlade flavtiste. Predava na poletnih šolah za flavto doma (Loca Musica, Art Ptuj) in v tujini (Flutewise, Anglija). Svoje pedagoško znanje poglablja v okviru magistrskega študija pedagogike flavte na ljubljanski Akademiji za glasbo pod mentorstvom red. prof. Fedje Rupla in somentorice izr. prof. dr. Branke Rotar Pance.

Vir: zapis Ane Kavčič Pucihar, Forme pri Škofji Loki, januar 2011

Movements, Ljubljana 2003 (zvočni CD)
Music in color, Ljubljana 2002 (zvočni CD)

V času šolanja je prejela devet prvih in eno tretjo nagrado na nekdanjih slovenskih in jugoslovanskih tekmovanjih mladih glasbenikov ter Škerjančevo in študentsko Prešernovo nagrado.
Leta 1996 je prejela 3. nagrado na mednarodnem tekmovanju flavtistov v italijanski Cremoni.

D. Korez Korenčan: Movements : Ana Kavčič in Blaž Pucihar, Naša žena 2004, št. 12 (dec.), str. 43

Password Author: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Date of First Entry: 3. 2. 2011 | Latest Modification: 17. 4. 2020
Miran Lola Božič. KAVČIČ PUCIHAR, Ana. (1976-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 27. 9. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/kavcic-pucihar-ana/
Report a Bug