Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

IZMAJLOV, Benjamin

Benjamin Izmajlov
Foto: Stane Jenko

Photo Gallery

Birth Date:
17. September 1974, Reka , Hrvaška
Professions and Activities:
Associated persons:
Municipality:
Lexicon:

Odraščal je v Izoli. Pri šestih letih se je začel učiti igranja violine, srednjo glasbeno šolo je obiskoval v Ljubljani. Glasbeno se je izobraževal v Sloveniji, Italiji in Avstriji, med drugim z več svetovno priznanimi pedagogi (E. Tchugaeva, P. Vernikov, E. Gilels…). Študij je nadaljeval v Moskvi, diplomiral in z odliko magistriral je na Konservatoriju P. I. Čajkovskega v Moskvi, v razredu prof. Marine Jashvili.

Komponira pod mentorstvom profesorja Konservatorija v Moskvi in St. Peterburgu, znanega ruskega skladatelja Aleksandra Čajkovskega. Kot violinist, skladatelj in dirigent je sodeloval s številnimi orkestri in komornimi sestavi, ter s svetovno priznanimi glasbeniki (G. Aybulus, D. Tchaikowskaja, R. Simović, A. Kagan, A. Suetin, N. Gutman, M. A. Epstein etc.). Je gostujoči solist Moskovske filharmonije, redno nastopa z Ansamblom solistov Madrigal – najstarejši kolektiv za staro glasbo v Rusiji. Pogosto je vabljen, da predava na mednarodnih mojstrskih tečajih in je član žirij na tekmovanjih.

Poleg kariere na klasičnih glasbenih odrih se je uveljavil tudi kot studijski glasbeni producent in izvršni producent in ustvarjalec različnih novih, izvirnih projektov, ki pogosto povezujejo več umetniških svetov, diplomacijo, poslovni svet in umetnost. Njegov je mednarodni projekt “Slovanska duša” in turneja z njim po vsem svetu. Njegovo delo (orkestrator in producent) sta tudi albuma Mance Izmajlove Pesmi mojih krajev in Ruska kolekcija. Oba je posnel na moskovskem MOSFILM-u z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije.

Mladi glasbeniki ga spoštujejo zaradi njegovega pedagoškega dela. Je ustanovitelj Mednarodne glasbene akademije Giuseppe Tartini in Slovenske poletne glasbene akademije. Priznan je v diplomatskih krogih – je ustanovitelj Slovenskega diplomatskega koncerta, pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije. Poleg vsega omenjenega je ustvarjalec spletnih programov za izboljšanje dihanja (www.dihalna-telovadba.si in www.atemworkout.at). Od 2018 je gostujoči profesor na Wiener Musikakademie na Dunaju. Predava svoj lastni program “Več glasbe, prosim!”, skozi katerega uči ne-glasbenike poslušati in boljše razumeti glasbo vseh žanrov in obdobij.

Leta 2002 se je poročil z Manco roj. Urbanc, s katero imata hčerki, Izabelo (2007) in Karolino (2013).

Leta 2008 sta Manca in Benjamin prejela Medaljo Sv. Cirila in Metoda za medkulturne stike od Ruske pravoslavne cerkve.

Benjamin Izmajlov. Wikipedia. (citirano 6. 12. 2021). Dostopno na naslovu: https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Izmajlov

Benjamin Izmajlov. Osebna spletna stran. (citirano 6. 12. 2021). Dostopno na naslovu: http://www.benjaminizmajlov.com/

 

Password Author: Marjeta Gros, Mestna knjižnica Kranj
Date of First Entry: 10. 12. 2021 | Latest Modification: 1. 3. 2023
Marjeta Gros. IZMAJLOV, Benjamin. (1974-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 24. 5. 2024) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/izmajlov-benjamin/
Report a Bug