Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

FAJON, Nataša

FAJON Nataša
Foto: Osebni arhiv

Photo Gallery

Birth Date:
19. May 1977, Koper
Professions and Activities:
Places of Work:
Municipality:
Lexicon:

Izolčanka Nataša Fajon (rojena Cvišič) je maturirala na Srednji gostinski in turistični šoli Izola, smer turistični tehnik. V Ljubljani je več kot desetletje (1996–2009) delala v oglaševalski agenciji Pristop (oddelek Kliping) kot vodja spremljanja elektronskih medijev. Sodelovala je pri večini glavnih projektov, delala kot tržnik, kadrovik in vodila večjo ekipo. Od leta 2006 ima odprt s. p. z dejavnostjo obdelave podatkov, umetniškega ustvarjanja in poustvarjanja ipd.ter sodeluje z različnimi društvi, agencijami, podjetji. Je absolventka izrednega študija psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Pisanje jo je začelo zanimati že v osnovi šoli, prvo zgodbo je objavila v osmem razredu. Bila je članica MKTeama na www.mozaik-kreativnosti.com, objavljala je prispevke v e-mesečniku Mladi kreativisti in leta 2005 izdala elektronsko knjigo – pesniško zbirko z naslovom Razkrite skrivnosti. Sodelovala je na treh razstavah Mozaika kreativnosti: društvo Novi paradoks v Ljubljani s plakatom s pesmimi (2005), Novi paradoks z mini pesniško zbirko (2006), KD Podpeč s plakatom s pesmimi (2006). Aktivna je bila pri rojstvu spletnega projekta Pesem.si Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti, v sklopu katerega je izšel zbornik najlepših pesmi leta 2007 Pesem si 07. Med izbranimi deli sta tudi dve njeni. Med izbrane pesnike se je uvrstila tudi naslednje leto z objavo v zborniku Pesem si 08.

Od leta 2011 kot avtorica prispevkov, lektorica, fotografinja in prevajalka sodeluje z Občino Piran, piranskim občinskim glasilom Solni cvet in s Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini Piran, piše za lokalna glasila in spletne portale, sodeluje pri izdaji publikacij Založbe Mediteranum, opravlja PR naloge za različne civilnodružbene organizacije, izvaja monitoring radijskih programov in ureja spletne strani Mednarodnega festivala pripovedništva.

V zadnjih letih veliko časa posveča fotografiji: v letih 2014–2016 je bila uradna fotografinja obalne rock skupine Eskobars, koncertov v nekdanjem legendarnem rock klubu Kanela v Portorožu, prepoznavne pa so tudi njene fotografije z odmevnejših piranskih prireditev (solinarski praznik, poletni festival, dan žena, podelitev zlatega grba in Tartinijevega priznanja itd.). S ciklom fotografij, posvečenih praznikom in praznovanju v Istri, se je pridružila aktivnostim ob Dnevih evropske kulturne dediščine 2015. Ujete podobe s praznovanj v mestih in zaledju Istre je predstavila na dveh razstavah.

Leta 2016 je z veseljem sprejela povabilo Uroša Bostiča k sodelovanju pri organizaciji festivala Explosion of rock, ki je namenjen predstavitvi obetavnih lokalnih mladinskih rock skupin. Njen prispevek poleg fotografij obsega pisanje promocijskih tekstov in posredovanje medijem.

Z možem Sašem Fajonom od leta 2010 živi v Piranu.

RAZSTAVI

2015 Mestna knjižnica Izola: samostojna razstava V Istri ni nikoli dolgčas (v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine)
2016 Mestna knjižnica Piran: samostojna razstava V Istri ni nikoli dolgčas (v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine)

Fajon, N. RE: CV. (elektronska pošta). Sporočilo za: Karmen Kodarin. 21. 2. 2017 (citirano 21. 2. 2017). Osebno sporočilo.

Password Author: Karmen Kodarin, Mestna knjižnica Piran
Date of First Entry: 22. 1. 2018 | Latest Modification: 12. 5. 2020
Karmen Kodarin. FAJON, Nataša. (1977-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 1. 12. 2022) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/fajon-natasa/
Report a Bug