Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

BRATUŠEK, Alenka

BRATUŠEK Alenka
Foto: osebni arhiv

Photo Gallery

Birth Date:
31. March 1970, Celje
Professions and Activities:
Municipality:
Lexicon:

Svojo mladost je preživela v Žalcu. Tam je hodila v osnovno šolo. Po zaključeni srednji naravoslovno matematični šoli v Celju je nadaljevala študij na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, kjer je leta 1994 diplomirala (univerzitetni diplomirani inženir tekstilstva).
V Kranju živi od leta 1993. Zadnja štiri leta (od 2006 dalje) stanuje v Stražišču pri Kranju.

Leta 1994 se je zaposlila v podjetju Scala Zarja, Modna konfekcija d.d. v Petrovčah pri Žalcu, kar je bila tudi njena prva zaposlitev. Leta 1995 se je zaposlila na Ministrstvu za gospodarstvo, kjer je delala na področju malega gospodarstva. Prav takrat se je pričela postavljati mreža za svetovanje in pospeševanje malega gospodarstva in imela je priložnost sodelovati pri tem. Poleg tega je sodelovala s Skladom za razvoj malega gospodarstva pri financiranju projektov malega gospodarstva in pri projektu garancijskih shem za mala in srednja podjetja..

Po rojstvu drugega otroka je leta 1999 zamenjala zaposlitev. Dobila jo je na Ministrstvu za finance, kjer od leta 2004 vodi direktorat za proračun. Njeno delovno področje je celotni državni proračun, financiranje lokalnih skupnosti in tudi črpanje evropskih sredstev.
Ker je svojo strokovno pot nadaljevala drugje, kot je bilo njeno osnovno univerzitetno znanje, se je odločila za magistrski študij menedžmenta na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in ga leta 2006 tudi uspešno zaključila ter s tem pridobila naziv magistra znanosti. V svoji magistrski nalogi Statusna sprememba servisa za protokularne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod se je ukvarjala s privatizacijo javnega sektorja.

V dveh mandatih (2006-2010 in 2010-2014) je bila izvoljena za svetnico v mestni občini Kranj.

V svoji mladosti je 6 let obiskovala glasbeno šolo (igranje klavirja), celotno osnovno in srednjo šolo je aktivno delovala v pevskem zboru. Štiri leta deluje v upravnem odboru nogometnega društva Triglav Kranj. Na začetku bolj zaradi sinovega udejstvovanja, potem pa je bilo potrebno vedno bolj resno poprijeti za »delo«, saj je po desetih letih nogometni članski ekipi kranjskega Triglava ponovno uspel preboj med najboljše v Sloveniji.
Veliko ji pomeni, da so ljudje pripravljeni pomagati ljudem, ki pomoč potrebujejo, zato je tudi sama kot članica Lions kluba pomagala pri marsikateri akciji, npr. pri zbiranju denarja za točno določen namen.

M. Šubic: Zakulisje polno kandidatk: prihaja županja Kranja? : Hermina Krt, Alenka Bratušek, Ani Klemenčič, Barbara Gunčar – kvartet za prvo županjo v zgodovini, Dnevnik 2010, št. 41 (20. feb.), str. 10

Password Author: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Date of First Entry: 29. 3. 2011 | Latest Modification: 29. 3. 2011
Miran Lola Božič. BRATUŠEK, Alenka. (1970-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 7. 2. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/bratusek-alenka/
Report a Bug