Advanced Search
en
sl en it hu
Fonts
100%
125%
150%
200%
Colours
Default colours
High contrast
Inverted colours
Black and white
Pointer
Reset

BERLIČ, Marjan

BERLIČ Marjan
Foto: osebni arhiv

Photo Gallery

Birth Date:
10. March 1948, Ptuj
Professions and Activities:
Places of Work:
Associated persons:
Municipality:
Lexicon:

Po končani Osnovni šoli Toneta Žnidariča in Srednji gradbeni šoli v Mariboru (1965) se je vpisal na Fakulteto za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo (FAGG) v Ljubljani. Leta 1975 je na Oddelku za arhitekturo FAGG diplomiral, tri leta kasneje (1978) pa opravil strokovni izpit.

V letih 1976–1989 je služboval v Zavodu za urbanizem Maribor, podjetju Projekta inženiring Ptuj in Razvojnem centru Celje, leta 1989 pa je na Ptuju skupaj z ženo odprl podjetje za projektiranje in inženiring Umarh, d. o. o.
Deluje na področju arhitekture in urbanizma, specializiran pa je za prenovo objektov. Uresničil je številne projekte, največ od njih na območju Ptuja: obnova starega mestnega jedra Ptuja, starega ptujskega mestnega kopališča, starega dijaškega doma na Prešernovi ulici na Ptuju, Malega gradu za potrebe Knjižnice Ivana Potrča Ptuj in stavbe na Vrazovem trgu na Ptuju, v kateri se nahaja kavarna s prenočišči Muzikafe, obnova in dozidava banke na Mestnem trgu ter gasilskega doma na Ptuju, ureditev ptujskega mestnega parka, parka Ljudski vrt in pokopališča z mrliško vežico v Kidričevem, urbanistična zasnova in vodenje projekta stanovanjske soseske Rabelčja vas zahod itd.

V mladosti se je ukvarjal s športom: bil je član ptujske mladinske ekipe, ki je postala državni prvak v partizanskem mnogoboju, ukvarjal se je s potapljanjem in bil član ekipe Civilne zaščite (CZ) za reševanje iz vode ter komandir protizračne baterije CZ, kasneje je deloval kot učitelj smučanja in učitelj jahanja. Danes se ob strokovnem delu ljubiteljsko posveča kiparstvu in pisanju pesmi.

Leta 2015 je v samozaložbi izdal pesniško zbirko Igra besed.

KPD 2012: Kulturo na ptujska dvorišča!, katalog razstave.
M. Berlič: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, september 2016 (hrani arhiv KIP).

Password Author: Barbara Rižnar, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Date of First Entry: 3. 10. 2016 | Latest Modification: 20. 2. 2020
Barbara Rižnar. BERLIČ, Marjan. (1948-). Obrazi slovenskih pokrajin. Mestna knjižnica Kranj, 2020. (citirano: 1. 4. 2023) Dostopno na naslovu: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/en/oseba/berlic-marjan/
Report a Bug